INTERDICŢIE la Casa Albă pentru un renumit jurnalist CNN. De ce s-a supărat Donald Trump | VIDEO

Casa Albă a anunţat miercuri că îi retrage acreditarea lui Jim Acosta, reporterul CNN. Decizia vine după disputa pe care acesta a avut-o cu preşedintele american Donald Trump în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la o zi după alegerile legislative, relatează site-ul postului France 24.

1713 afișări
Imaginea articolului INTERDICŢIE la Casa Albă pentru un renumit jurnalist CNN. De ce s-a supărat Donald Trump | VIDEO

INTERDICŢIE la Casa Albă pentru un renumit jurnalist CNN. De ce s-a supărat Donald Trump (Imagine: news.sky.com)

În cadrul conferinţei de presă, Donald Trump i-a cerut reporterului CNN să cedeze microfonul, însă acesta a refuzat să stea jos.

"Casa Albă suspendă acreditarea unui reporter pentru moment", a declarat purtătoarea de cuvânt Sarah Sanders.

Disputa a fost declanşată după ce Jim Acosta a început să insiste cu întrebări privind opiniile liderului de la Casa Albă asupra grupului de imigranţi din America Centrală. Donald Trump a rugat un intern din cadrul Casei Albe să îi ia acestuia microfonul, însă fără succes.

"Preşedintele Trump crede în libertatea presei şi se aşteaptă la întrebări despre el sau Administraţia sa", a informat Sanders.

"Cu toate acestea, nu vom tolera niciodată un reporter care pune mâna pe o tânără care încearcă doar să îşi îndeplinească sarcina de intern în cadrul Casei Albe. Un astfel de comportanment este inacceptabil", a adăugat aceasta.

Acosta a declarat pe platforma de microblogging Twitter că afirmaţiile lui Sanders sunt "o minciună", iar accesul i-a fost restricţionat pe fondul întrebărilor privind imigranţii.

De-a lungul timpului, Trump a criticat în repetate rânduri instituţiile media care potrivit acestuia realizează "ştiri false", citând surse anonime ce exprimă opinii negative despre el, afirmând că jurnaliştii sunt "cea mai de jos formă a umanităţii" şi "duşmani ai poporului", iar presa este "periculoasă şi bolnavă" sau "dezgustătoare". 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici