INTERVIU - Foals: La primul nostru show au venit 10-15 persoane şi am cântat cam 18 minute

Toboşarul Jack Bevan şi basistul Walter Gervers, membri ai trupei Foals, au vorbit într-un interviu acordat MEDIAFAX despre primele concerte pe care le-au susţinut, menţionând că la primul show au fost prezente 10 - 15 persoane, iar spectacolul a durat în jur de 18 minute.

83 afișări
Imaginea articolului INTERVIU - Foals: La primul nostru show au venit 10-15 persoane şi am cântat cam 18 minute

INTERVIU - Foals: La primul nostru show au venit 10-15 persoane şi am cântat cam 18 minute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trupa Foals a participat la ediţia de anul acesta a festivalului Summer Well, care s-a desfăşurat pe 8 şi 9 august, pe domeniul Ştirbey. Într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, toboşarul Jack Bevan şi basistul Walter Gervers vorbesc despre începuturile lor muzicale, despre momentul în care s-a înfiinţat trupa, dar şi despre primul show pe care l-au susţinut.

Totodată, cei doi membri ai trupei Foals vorbesc despre dificultăţile cu care se confruntă membrii unui grup muzical şi modul în care reuşesc ei să depăşească toate micile probleme care, inevitabil, apar într-o astfel de formaţie.

În interviul acordat agenţiei MEDIAFAX, Jack Bevan şi Walter Gervers mai povestesc despre planurile lor de viitor, dar şi despre locurile unde şi-ar dori să concerteze.

Prezentăm interviul acordat de toboşarul Jack Bevan şi basistul Walter Gervers agenţiei MEDIAFAX:

Reporter: Cum a început povestea voastră? Cum s-a înfiinţat trupa?

Jack Bevan (Foals): L-am întâlnit pe Yannis (Yannis Philippakis, solistul trupei, n.r.) când aveam cam 16 ani şi căutam să mă alătur unei trupe sau să înfiinţez una, aşa că am publicat un anunţ pe un site de mesaje muzicale şi Yannis a început să comunice cu mine. Eu m-am alăturat astfel trupei. Apoi, l-am întâlnit pe Walter (Walter Gervers, basistul trupei, n.r.). Walter l-a invitat pe Jimmy Smith, pe care îl cunoştea din copilărie, iar Edwin Congreave era şeful lui Yannis la un bar unde se preparau cocktailuri în Oxford - el nu mai cântase la clape înainte, iar noi voiam pe cineva care să facă asta: "Vrei să te alături trupei?", "Da, vreau!" - aşa că el a ajuns să cânte la clape. Aşa că am devenit o trupă de băieţi şi am călătorit prin cât mai multe ţări susţinând cât mai multe concerte.

Reporter: Vă amintiţi primul vostru concert?

Foals: Da, primul show a fost în urmă cu opt ani. Cred că au venit vreo 10 - 15 oameni. Nici măcar nu era show-ul nostru, cântam în deschidere. Am cântat cam 18 minute. În primii ani, trupa a cântat cam câte 25 de minute. "Repede, cântaţi şi apoi terminăm" - ni se spunea.

Reporter: Cum aţi descrie voi concertul perfect? Există o definiţie?

Foals: Cred că trebuie să te pierzi pe tine acolo, să nu mai ştii ce oră e, să fii conectat cu publicul şi cu restul trupei. Se întâmplă destul de rar, dar sunt ocazii speciale când simţi că nu depui niciun efort. Este foarte, foarte bine. Când termini un show ca ăsta, ştii că toată lumea simte la fel ca tine.

Reporter: Există un loc unde v-ar plăcea să cântaţi şi n-aţi avut ocazia până acum? La un festival, poate?

Foals: Nu am susţinut foarte multe concerte în America de Sud şi experienţele pe care le-am avut acolo au fost foarte, foarte plăcute, aşa că ne vom întoarce acolo la sfârşitul acestui an. Acest lucru este foarte emoţionant. Oricum, ne dăm seama că sunt multe locuri, chiar şi în Europa, unde nu am fost. De exemplu, n-am mai fost aici niciodată, ceea ce este emoţionant pentru noi.

Reporter: Aveţi timp să mergeţi la alte concerte? Nu să cântaţi, ci doar să urmăriţi show-urile altora.

Foals: Uneori. Depinde. Se întâmplă de multe ori ca unele trupe care nouă ne plac să cânte la aceleaşi festivaluri la care mergem şi noi şi aşa reuşim să le vedem. Uneori, eşti la un festival şi observi că trupa de pe scenă are un moment uimitor. Îmi amintesc că acest lucru s-a întâmplat în Belgia, cu The Whitest Boy Alive, când au avut un show uimitor.

Reporter: Fiecare trupă are perioade în care lucrurile nu merg foarte bine. Aţi avut astfel de perioade în care să vă gândiţi să vă redefiniţi ca trupă? Să schimbaţi ceva la voi?

Foals: Cred că am fost foarte norocoşi şi acest lucru nu s-a întâmplat încă. Există mereu lucruri, în spatele scenei, pe care oamenii nu le văd, cum ar fi lipsa timpului. Este greu. Sunt multe lucruri minunate atunci când eşti într-o trupă, dar sunt şi multe altele pe care oamenii nu le apreciază. Dar noi am fost norocoşi, ne-am înţeles mereu foarte bine, suntem ca fraţii. Nu lăsăm lucrurile să ajungă în acel punct în care ceva mare şi rău ar putea să se întâmple.

Reporter: Dar cum vă rezolvaţi micile probleme? Pentru că, presupun, ele există.

Foals: Oh, da. Dar, dacă cineva are o problemă, trebuie să se confrunte cu ea. Nu poţi fi pasiv-agresiv, să laşi problemele să crească, pentru că atunci oamenii explodează, iar lucrurile devin urâte. Poate că, la început, în urmă cu opt ani, aceste lucruri s-au întâmplat de câteva ori (conflictele, n.r), dar, apoi, am învăţat că singurul mod de a face treburile să funcţioneze este să fim oneşti. Noi ne cunoaştem atât de bine acum, încât putem să ne dăm seama imediat dacă cineva are o problemă şi putem vorbi despre asta. Acesta este un lucru bun. Până la urmă, e ca în familie. Nu cred că vreo trupă, care este împreună de opt ani, n-a avut nicio divergenţă. Noi suntem prieteni buni.

Reporter: Care este cel mai frumos lucru care vi s-a întâmplat de când faceţi parte din această trupă?

Foals: Cred că a doua sau a treia oară când am cântat la Glastonbury şi a ieşit foarte bine. S-a întâmplat în urmă cu doi ani. Am avut un concert foarte bun, deşi a fost o presiune foarte mare, pentru că este o ocazie atât de mare. A fost un moment mare pentru toţi.

Reporter: Sunteţi fericiţi cu ceea ce faceţi? Aţi vrea să schimbaţi ceva?

Foals: Nu avem niciodată suficient timp. Suntem mereu pe fugă, dar n-am schimba nimic în ceea ce ne priveşte pe noi şi modul în care funcţionăm. Toate aceste lucruri fac ca această trupă să existe şi să funcţioneze.

Reporter: Timpul este duşmanul vostru...

Foals: Da, aşa este.

Reporter: Care sunt planurile voastre?

Foals: Noul album nici n-a fost lansat încă. Vom fi foarte ocupaţi până la Crăciun. Apoi, vom merge peste tot în lume de două ori, în aproape 18 luni. Va fi o perioadă foarte, foarte aglomerată. Apoi, vom lua o pauză până când o vom lua din nou de la capăt.

Succesul trupei Foals a început cu al doilea album, "Total Life Forever", care include "Spanish Sahara", recompensată cu premiul pentru cea mai bună piesă la NME Awards. În 2013, membrii trupei Foals au fost headlineri la Latitude Festival, lucru care a deschis seria de apariţii pe scenele unor festivaluri importante, precum Parklife şi Bestival.

"Holy Fire" a fost votat de cititorii publicaţiei NME drept albumul anului 2013, în timp ce piesa "My Number" a ocupat primul loc în topul preferinţelor aceloraşi cititori, surclasând producţiile discografice ale unor veterani precum Arctic Monkeys şi Queens of the Stone Age.

Cel de-al patrulea album al trupei, "What Went Down", va fi lansat pe 28 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici