INTERVIU - Ramona Nerra, românca de la "Vocea Germaniei": Mă bucur că şi România are emoţii pentru mine

Românca Ramona Nerra, care a reuşit să ajungă în etapa show-urilor live a competiţiei "Vocea Germaniei", ce va debuta joi seară la Pro7, a declarat într-un interviu acordat MEDIAFAX că s-a temut de reacţia publicului german, însă a descoperit că emisiunea a apropiat Germania şi România.

2535 afișări
Imaginea articolului INTERVIU - Ramona Nerra, românca de la "Vocea Germaniei": Mă bucur că şi România are emoţii pentru mine

Ramona Nerra (Imagine: Facebook)

Românii Ramona Nerra şi Fănel Cornelius şi cântăreaţa de origine română Jeannette Dalia Curta au fost selectaţi iniţial în competiţia "The Voice of Germany/ Vocea Germaniei", difuzată în Germania pe Pro7 şi Sat.1.

Dintre aceştia, doar Ramona Nerra a reuşit să ajungă în etapa show-urilor live, care va debuta pe 5 ianuarie, la Pro7. În competiţia "Vocea Germaniei", Ramona Nerra face parte din echipa celor doi cântăreţi din trupa The Bosshoss, antrenori ai show-ului.

Ramona Nerra are 32 de ani, a absolvit liceul în Craiova şi are studii în teatru şi film, absolvite în Bucureşti. În prezent, ea este cântăreaţă şi locuieşte în Dusseldorf. A fost convinsă să se înscrie în competiţia "Vocea Germaniei" de soţul ei. Se descrie ca fiind o fire deschisă, ambiţioasă şi încrezătoare. Pentru Ramona Nerra mai importanţi decât cariera sa muzicală sunt gemenii săi, în vârstă de 3 ani.

În interviul acordat MEDIAFAX, Ramona Nerra vorbeşte despre plecarea din România şi dezvoltarea carierei sale muzicale în Germania, ţară în care locuieşte de aproape zece ani. "Vocea Germaniei" reprezintă pentru Ramona Nerra "o schimbare pozitivă" şi i-a permis acesteia să fie mult mai cunoscută.

Ea mai spune în interviu că la începutul show-ului "Vocea Germaniei" s-a temut foarte mult, întrucât nu ştia care va fi reacţia spectatorilor germani, însă acum se bucură să descopere că nu numai Germania are emoţii împreună cu ea, când este pe scenă, ci şi România. "Este un concurs care apropie două ţări. Este extraordinar!", a spus cântăreaţa.

Prezentăm integral interviul acordat MEDIAFAX de Ramona Nerra:

Reporter: Cum a început cariera dumneavoastră muzicală?

Ramona Nerra: Când aveam 10 ani, am început să frecventez "clubul copiilor" din Craiova, oraş în care am trăit până la intrarea la facultate. După care m-am mutat la Bucureşti. În tot acest timp, în afară de şcoală, aveam o singură preocupare: muzica.

Reporter: Cum aţi ajuns să locuiţi şi să va dezvoltaţi cariera muzicală în Germania?

Ramona Nerra:: După ce am părăsit trupa Alize, pe care o aveam împreună cu Nicoleta Luciu, am plecat în Germania. Asta se întâmpla în 2002, luna iunie. Doream mai mult decât "o trupă de puştoaice". La recomandarea cuiva, am ajuns în Köln, unde m-am şi stabilit. De atunci trăiesc în Germania, care mi-a devenit a doua casă. Sunt foarte bucuroasă, deoarece de vreo trei ani de zile locuieşte şi mama mea aici şi asta m-a ajutat şi mai mult să mă simt în Germania ca acasă.

Reporter: Cum aţi ajuns să participaţi la show-ul "Vocea Germaniei"?

Ramona Nerra: Lucrez de ceva ani de zile cu cea mai căutată trupă din Germania, cu artişti deosebiţi care mă susţin, pe lângă familia mea, în tot ceea ce fac - Fresh Music Live. Managerul meu mi-a povestit că există o nouă emisiune care doreşte să promoveze "voci de calibru". La recomandarea lui, am luat parte la casting şi.... am ajuns până în live shows. Şi, odată cu aceasta, a început o călătorie foarte frumoasă, care sper să nu se termine prea curând.

Reporter: Cum s-a schimbat viaţa dumneavoastră după apariţia la primele ediţii ale emisiunii "Vocea Germaniei"?

Ramona Nerra: Am rămas aceeaşi Ramona cum mă ştiu eu, numai că de acum au aflat şi alţii de mine. Este o schimbare pozitivă. Sunt foarte recunoscătoare pentru sprijinul pe care îl primesc, atât din partea nemţilor, românilor din Germania, dar şi a celor de acasă, din România.

Reporter: Ce înseamnă pentru dumneavoastră participarea la o emisiune de o asemenea complexitate, într-o altă ţară?

Ramona Nerra: La început, m-am temut foarte mult, deoarece nu ştiam reacţia spectatorilor. Locuiesc în Germania de aproape zece ani, dar am păstrat totuşi paşaportul românesc, deci sunt româncă. De aceea credeam că-mi vor interzice să iau parte la emisiune. Acum mă bucur să descopăr că nu numai Germania are emoţii împreună cu mine când sunt pe scenă, ci şi România. Este un concurs care apropie două ţări. Este extraordinar!

Reporter: Ce planuri aveţi în continuare în competiţia "Vocea Germaniei"? Aţi fost deja contactată de case de producţie/ impresari/ celebrităţi din lumea muzicală internaţională pentru colaborări?

Ramona Nerra: Există multe opţiuni despre care se discută momentan. Vă voi povesti mai multe când se vor definitiva.

Reporter: Aveţi planuri şi pentru reîntoarcerea în România, pentru a vă dezvolta/ relua şi aici cariera muzicală?

Ramona Nerra: Trăim în 2012, într-un secol în care poţi ajunge în două ore cu avionul unde vrei. De aceea, cred că voi reveni cu cea mai mare plăcere în România, dacă mi se va cere, pentru un concert, emisiuni ş.a.m.d. Însă, deoarece mi-am construit viaţa aici împreună cu familia, soţul şi gemenele mele, mă voi întoarce la noua mea "casă" - Germania.

Joi, 5 ianuarie, la Pro7, Ramona Nerra va fi ultima concurentă a serii care va intra în prima ediţie a show-urilor live din concursul "Vocea Germaniei".

"Vocea Germaniei/ The Voice of Germany" este varianta germană a show-ului "The Voice", fiind difuzat în Germania pe Pro7 şi Sat.1. Cei patru antrenori ai competiţiei "Vocea Germaniei" sunt Nena, Xavier Naidoo, The Bosshoss şi Rea Garvey.

În România, Pro TV a achiziţionat de la Talpa Distribution drepturile pentru "The Voice", cel mai nou şi mai apreciat format al momentului în materie de entertainment, creat de John de Mol, părintele "Big Brother". Primul sezon al emisiunii "Vocea României" a fost difuzat începând din toamna lui 2011 la Pro TV, câştigătorul competiţiei fiind desemnat Ştefan Stan.

(Interviu de Mădălina Cerban, madalina.cerban@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici