Iron Maiden a concertat la Bucureşti în faţa a 15.000 de persoane - FOTO

Legendarii rockeri de la Iron Maiden au susţinut un show memorabil, miercuri, în faţa unui public de 15.000 de persoane, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, concertul înscriindu-se în turneul "Maiden England 2013", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de organizatorii evenimentului.

1586 afișări
Imaginea articolului Iron Maiden a concertat la Bucureşti în faţa a 15.000 de persoane - FOTO

Iron Maiden a concertat la Bucureşti în faţa a 15.000 de persoane - FOTO (Imagine: Diana Zaharia/ Mediafax Foto)

Înainte de intrarea pe scenă a trupei lui Steve Harris, publicul prezent în Piaţa Constituţiei i-a putut vedea la lucru pe cei de la Voodoo Six. Chiar dacă mai puţin cunoscuţi, britanicii de la Voodoo Six au oferit un show destul de dinamic şi care a fost bine primit de cei care la acea oră ocupaseră piaţa din faţa Palatului Parlamentului.

Au urcat apoi pe scenă mult mai cunoscuţii Anthrax, grup pe care mulţi dintre cei prezenţi la concert l-au mai văzut la Sonisphere Festival din 2010. Chiar dacă nu au avut mult timp la dispoziţie, Scott Ian & Co. au punctat la obiect cele mai bune etape din istoria trupei, astfel că nu au lipsit din programul lor piese precum "Antisocial", "Indians" şi "Got The Time".

După show-ul Anthrax a urmat o pauză de 30 de minute în care s-au făcut pregătirile pentru ce avea să fie "evenimentul heavy metal number one pe 2013" - concertul Iron Maiden.

La ora 21.00, Steve Harris, Bruce Dickinson, Janick Gers, Dave Murray, Adrian Smith şi Nicko McBrain au urcat pe scenă pentru a prezenta în premieră în România varianta 2013 a show-ului care s-a desfăşurat în 1988 sub egida turneului "Maiden England".

Timp de aproape două ore, fanii au văzut un Iron Maiden dezlănţuit, ce a trecut în revistă mai toate piesele sale de rezistenţă, între care "The Number Of The Beast", "The Prisoner", "Aces High", "Can I Play With Madness", "Hallowed Be Thy Name" şi multe altele.

Schimbarea periodică a decorurilor, dar şi a costumaţiei lui Bruce Dickinson şi apariţia pe scenă a mascotei Eddie (în greutate de aproape patru tone) au făcut ca muzica să aibă şi o identitate vizuală deosebită.

Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei nu mai puţin de 15 albume, vândute în aproximativ 90 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden într-una dintre cele mai longevive şi influente trupe de heavy metal din întreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers şi Nicko McBrain.

În 2006, Iron Maiden a lansat albumul "A Matter of Life and Death", material care a atins primele poziţii în topurile din 40 ţări. Albumul a fost promovat prin turneul "A Matter Of Life and Death World Tour", care a cuprins 28 de concerte în Europa. Turneul de promovare a albumului "The Final Frontier" a debutat în iunie 2012, cu o serie de show-uri în America de Nord.

Iron Maiden a concertat în România, la Bucureşti, în 2008, şi la Cluj-Napoca, în 2010.

Anthrax este o trupă americană de heavy metal înfiinţată la New York în 1981, devenită ulterior una dintre cele mai populare formaţii de pe scena thrash metal-ului anilor '80. După ce acest curent a câştigat o popularitate tot mai mare, la mijlocul anilor '80, Anthrax a fost inclusă în "The Big Four" (Cei patru mari), grupul celor mai celebre formaţii ale acestui curent muzical, alături de Metallica, Megadeth şi Slayer.

De altfel, în această formulă "The Big Four", Anthrax a concertat la Bucureşti la ediţia din 2010 a Sonisphere Festival.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici