ISTORIE: 20 dintre cele mai frumoase maşini italiene construite vreodată

Este imposibil să faci un top cu cele mai frumoase maşini italiene construite vreodată, pentru că atunci când vorbim de frumuseţe, gusturile diferă. ProMotor propune nu neapărat un top absolut, ci o selecţie la care fiecare îşi poate adăuga preferinţele.

1814 afișări
Imaginea articolului ISTORIE: 20 dintre cele mai frumoase maşini italiene construite vreodată

ISTORIE: 20 dintre cele mai frumoase maşini italiene construite vreodată (Imagine: Allracingcars)

Italienii sunt recunoscuţi nu atât pentru calitatea maşinilor pe care le fabrică (dimpotrivă), cât pentru frumuseţea designului maşinilor pe care le-au creat de-a lungul timpului. Dacă germanii scot generaţii întregi de maşini cu design utilitar (deşi uneori nimeresc şi ei forme care devin apoi clasice), iar francezii sunt atât de fistichii încât ce e ultramodern azi arată mult prea prăfuit mâine, italienii ştiu cumva să ne farmece cu formele maşinilor lor chiar şi la decenii după ce acestea au încetat să se mai vândă.

A face o selecţie cu cele mai frumoase maşini italiene este, aşadar, o treabă extrem de dificilă, pentru că mereu va rămâne vreo bijuterie pe afară. Dacă am omis ceva important, vă aşteptăm în comentarii! Să începem aşadar, o scurtă incursiune prin istoria auto italiană, într-o ordine aleatorie:

1. Lancia Stratos HF tipo 829 - câştigătoare a trei campionate mondiale de raliuri (1974-1976), triplă câştigătoare la Monte Carlo şi multiplă câştigătoare în alte raliuri celebre. Bazată pe Lancia Stratos Zero, desenată de Marcelo Gandini de la Bertone. Probabil una dintre cele mai cool maşini desenate vreodată.

2. Desenată de Zagato în 1965, a doua versiune a lui Alfa Romeo TZ a fermecat prin caroseria sa din fibră de sticlă, dar şi prin motorul de 1.6 litri din care se scoteau vreo 176 CP. În 1965...

3. Maserati Ghibli îl fermeca atât de tare pe Henry Ford atunci când era lansat la salonul auto de la Detroit în 1966, încât acesta a fost primul care a comandat o bucată. Rămâne una dintre cele mai frumoase maşini din istorie, o operă de artă semnată Giorgetto Giugiaro.

Vezi cum arată 20 dintre cele mai frumoase maşini italiene pe www.promotor.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici