Iubirea nu ţine cont de restricţii. Un bătrân merge săptămânal să îşi vadă soţia doar prin geamul azilului

  • Anto şi Carmen s-au cunoscut în 1953 şi s-au căsătorit în 1955.
  • Măsurile de sigurnaţă restricţionează accesul în azilele de bătrâni din Spania.
  • La început, personalul azilului le-a pus la dispoziţie apeluri video de pe tabletă.
1792 afișări
Imaginea articolului Iubirea nu ţine cont de restricţii. Un bătrân merge săptămânal să îşi vadă soţia doar prin geamul azilului

Sursa foto: AP

Nu poţi îngrădi sentimentele de dragoste, nici când ai în faţă o pandemie înfiorătoare care te separă unul de celălat. 
 
Este vorba despre un cuplu din Barcelona, Anto în vârstă de 90 de ani şi Carmen în vârstă de 95 ani. Carmen suferă de Alzhimer şi este internată la un azil pentru bătrâni. Cum Spania a fost puternic lovită de pandemie, pentru prima dată, căsnicia lor de 65 de ani a fost întreruptă, iar Anto o poate vedea numai printr-un geam de sticlă.
 
El vine constant de 3-4 ori pe spătămână ca să o viziteze. Prin geam, ca să o menţină pe linia de plutire, el îi arată fotografii cu nepoţii lor.
 
Amândoi s-au vaccinat, însă azilele de bărtâni din Spania funcţionează după reguli stricte. Asta după ce sute de mii de bărtâni au murit la numai câteva luni de la startul pandemiei.
 
„Încerc să ies afară cât mai des posibil, iar în timp ce corpul meu se împotriveşte eu încerc să fac faţă. Dacă situaţia ar fi fost diferită şi eu aş fi fost cel bolnav, ea ar fi făcut la fel sau poate chiar mai mult. Probabil femeile sunt mai deschise pe partea asta. O văd, vorbim despre non-sensuri...ea se uită după mine”, a spus Xavier Anto, soţul lui Carmen.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici