Jackie Chan a primit un premiu Oscar onorific la gala Governors Awards: Îţi mulţumesc, Hollywood! - VIDEO

Actorul Jackie Chan a primit un premiu Oscar onorific la cea de-a opta gală a Governors Awards, duminică seară, exprimând că distincţia primită este un ''vis'' devenit realitate după ce a câştigat recunoaşterea Academiei Americane de Film pentru prima dată în cei 56 de ani de carieră ai săi.

1442 afișări
Imaginea articolului Jackie Chan a primit un premiu Oscar onorific la gala Governors Awards: Îţi mulţumesc, Hollywood! - VIDEO

Jackie Chan a primit un premiu Oscar onorific la gala Governors Awards: Îţi mulţumesc, Hollywood! (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Acceptând premiul oferit de Tom Hanks, Michelle Yeoh şi Chris Tucker, actorul a declarat: ''Tatăl meu spunea întotdeauna: 'Fiule, primeşti aşa de multe premii de film în lume, când ai de gând să primeşti unul din astea?' Apoi m-am uitat la tatăl meu şi i-am spus: 'Ha, ha, ha. Tată, fac numai comedii de acţiune.''', relatează contactmusic.com.

Actorul în vârstă de 62 de ani şi-a amintit că i-a văzut statueta primită de Sylvester Stallone din partea Academiei Oscar când s-a întâlnit cu acesta în urmă cu 23 de ani în casa actorului şi a recunoscut că de atunci şi-a dorit teribil un astfel de premiu.

Chan a declarat: 'Am atins-o, am sărutat-o, am mirosit-o...Cred că încă are amprentele mele pe ea.''

''Apoi mi-am zis: 'Îmi doresc şi eu una.' În cele din urmă, preşedintele Academiei Cheryl Boone Isaacs m-a sunat şi eu i-am spus: 'Sunteţi siguri?' ''

Jackie a mulţumit în discursul său fanilor şi a promis că va face în continuare filme, deşi a fost rănit de numeroase ori din cauza activităţii sale.

''După 56 de ani în industria filmului, făcând peste 200 de filme şi rupându-mi atâtea oase, acest premiu este în cele din urmă al meu. Vreau să-ţi mulţumesc ţie, Hong Kong, un oraş incredibil, casa mea, cartierul meu, ceea ce m-a făcut să devin cine sunt azi. Mulţumesc Chinei, ţara mea, sunt fericit că sunt chinez. Îţi mulţumesc, Hollywood, pentru toţi acei ani în care m-ai învăţat atât de multe lucruri şi pentru că mă faci puţin mai faimos decât eram. Sunt onorat să fiu aici.''

Printre alte personalităţi care au primit distincţii onorifice în cadrul evenimentului ce a avut loc la Hollywood and Highland Center din Los Angeles, duminică seară, se numără editorul de film Anne V. Coates, directorul de casting Lynn Stalmaster şi producătorul de film documentar Frederick Wiseman.

Lista de oaspeţi a ceremoniei a inclus vedete precum Nicole Kidman, Warren Beatty, Emma Stone, Lupita Nyong'o, Ryan Reynolds, Viola Davis, Andrew Garfield, Dame Helen Mirren, Richard Gere, Michelle Williams, Mark Wahlberg, Amy Adams, Kate Beckinsale, Lily Collins, Marion Cotillard, Felicity Jones şi Sir Ben Kingsley.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici