James Cameron colaborează cu NASA pentru a filma planeta Marte cu o cameră 3D

Cineastul canadian James Cameron i-a convins pe specialiştii americani de la NASA să instaleze o cameră 3D pe unul dintre roboţii care vor fi trimişi să exploreze planeta Marte în 2011, a anunţat jurnalul Pasadena Star News.

81 afișări
Imaginea articolului James Cameron colaborează cu NASA pentru a filma planeta Marte cu o cameră 3D

James Cameron colaborează cu NASA pentru a filma planeta Marte cu o cameră 3D (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

James Cameron, regizorul primelor două filme din clasamentul peliculelor cu cele mai mari încasări din istorie - "Avatar" şi "Titanic" -, a susţinut cauza camerei sale 3D de înaltă definiţie în timp ce discuta cu Charles Bolden, directorul NASA, cu ocazia unei reuniuni ce a avut loc în luna ianuarie.

James Cameron consideră că "ochii" 3D ai robotului Curiosity vor oferi imagini mai captivante pentru cercetători, dar şi pentru publicul larg.

Potrivit aceleiaşi publicaţii, NASA ar fi achiziţionat deja camera 3D concepută de Cameron şi aceasta va fi ataşată la viitorul robot marţian.

"Este o misiune foarte ambiţioasă şi foarte interesantă. Oamenii de ştiinţă vor putea să răspundă multor întrebări fundamentale despre posibilitatea instalării unor colonii umane pe Marte", a adăugat cineastul canadian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici