James Franco, dat în judecată pentru plagierea unui roman, solicită instanţei să renunţe la caz

Actorul James Franco, care a fost dat în judecată în aprilie pentru plagierea unui roman, în vederea realizării filmului biografic "Bukowski", al cărui scenariu îl semnează, a solicitat instanţei să renunţe la caz.

171 afișări
Imaginea articolului James Franco, dat în judecată pentru plagierea unui roman, solicită instanţei să renunţe la caz

James Franco (Imagine: Hepta)

În luna aprilie, autorul Cyril Humpris l-a dat în judecată pe James Franco, acuzându-l că i-a plagiat romanul "Ham On Rye" pentru a scrie scenariul unui film biografic despre scriitorul american Charles Bukowski, conform dailymail.co.uk.

Potrivit site-ului tmz.com, Cyril Humpris susţine în documentele depuse în instanţă că i-a acordat lui James Franco drepturile de ecranizare a cărţii în 2009, dar acordul a expirat un an mai târziu şi Franco i-a folosit romanul fără permisiune pentru scrierea scenariului.

Totodată, James Franco, ce semnează şi regia filmului, a depus o solicitate judecătorească de respingere a cazului, afirmând că, pentru realizarea acestei producţii cinematografice, s-a inspirat din opera literară originală a lui Charles Bukowski şi nu din romanul lui Cyril Humpris.

Filmul scris şi regizat de James Franco, ce nu are încă o dată de lansare, urmăreşte anii de tinereţe ai celebrului scriitor american, conflictele sale cu un tată abuziv, dependenţa de alcool şi primele încercări literare ale lui Bukowski, care este interpretat de actorul Josh Peck.

James Franco a interpretat rolul principal în filmul regizat de Danny Boyle "127 Hours", pentru care a fost nominalizat, în 2011, la premiile Oscar. Actorul american a putut fi văzut şi în "Mănâncă roagă-te iubeşte/ Eat Pray Love", "Milk - Preţul curajului", "Crazy Night", "Planeta Maimuţelor: Invazia", dar şi în rolul Harry Osbourne din trilogia "Omul Păianjen/ Spiderman".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici