Jane Fonda a scăpat de arestare la al şaselea protest pe tema schimbărilor climatice la Washington

Jane Fonda a participat pentru a şasea oară la protestele neautorizate organizate pe tema schimbărilor climatice în fiecare zi de vineri la Washington, în SUA, dar de data aceasta nu a mai fost reţinută de forţele de ordine, potrivit tmz.com.

95 afișări
Imaginea articolului Jane Fonda a scăpat de arestare la al şaselea protest pe tema schimbărilor climatice la Washington

Jane Fonda a scăpat de arestare la al şaselea protest pe tema schimbărilor climatice la Washington

Vineri, în faţa Capitoliului american, a avut loc a şasea demonstraţie neautorizată care a avut drept scop atragerea atenţiei asupra problemei schimbărilor climatice.

Jane Fonda a participant din nou la protest, dar, în momentul în care au apărut forţele de ordine, actriţa s-a mutat la un balcon al clădirii, fără a renunţa la a scanda alături de manifestanţi.

Poliţiştii le-au cerut manifestanţilor să se disperseze, după care au arestat mai multe persoane.

Pe 1 noiembrie, Jane Fonda, în vârstă de 83 de ani, a fost arestată a patra oară consecutiv după ce a participat la "protestul de vineri" şi şi-a petrecut noaptea după gratii.

În schimb, vineri, 15 noiembrie, a fost a doua oară consecutiv când starul a scăpat de arestare, acesta fiind, de altfel, planul protestatarilor, care au ales-o drept imaginea acestei mişcări.

Dacă ar fi fost arestată a cincea oară, Fonda, pe numele căreia a fost deja deschis dosar penal, ar fi riscat să rămână după gratii între 30 şi 90 de zile.

Fonda, câştigătoare a două premii Oscar, a declarat în urmă cu o lună şi jumătate că va face astfel încât să fie arestată în fiecare zi de vineri pentru a atrage atenţia asupra problemei schimbărilor climatice, lucru care s-a întâmplat prima dată pe 11 octombrie.

Jane Fonda a anunţat că se va implica în protestele pe tema schimbărilor climatice, afirmând că s-a simţit inspirată "de mişcarea incredibilă creată de tineretul nostru".

Artista a promis să protesteze în fiecare vineri până în luna ianuarie, cerând să fie luate măsuri pentru a face faţă schimbărilor climatice.

Fonda a câştigat primul ei premiu Oscar în 1972, la vârsta de 35 de ani, pentru rolul din filmul "Klute" al lui Alan J. Pakula. Al doilea trofeu a fost obţinut pentru partitura din drama "Coming Home/Întoarcerea acasă", semnată de Hal Ashby. Jane Fonda mai este cunoscută pentru activism, fiind o militantă împotriva războiului şi pentru cauza femeilor şi pentru lansarea unei serii de casete video cu exerciţii de fitness în anii 1980.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici