Japonia: Prinţesa Mako se căsătoreşte anul acesta cu iubitul „burghez” şi renunţă la familia regală

  • Nunta va avea loc în cursul anului şi nu va exista nicio ceremonie în stilul care să aibă legătură cu familia regală.
  • Prinţesa a ales să nu primească compensaţia guvernamentală acordată femeilor din casa imperială.
10955 afișări
Imaginea articolului Japonia: Prinţesa Mako se căsătoreşte anul acesta cu iubitul „burghez” şi renunţă la familia regală

Japonia: Prinţesa Mako se căsătoreşte cu iubitul „burghez” şi renunţă la familia regală

Prinţesa Mako, nepoata împăratului Naruhito, se va căsători cu logodnicul ei până la sfârşitul anului. Mass-media japoneză anticipează acest lucru, adăugând că nu există nicio ceremonie pe stilul care priveşte familia regală şi că însăşi prinţesa a optat să nu primească compensaţia guvernamentală acordată femeilor din casa imperială.

O căsătorie în care tânărul logodnic a luptat împotriva tradiţiei. În noiembrie 2017, Mako şi prietenul său din studenţie, cetăţeanul clasei de mijloc Kei Komuro, şi-au anunţat angajamentul oficial prin intermediul Agenţiei Imperiale.

Ulterior, mass-media japoneză a relatat despre dificultăţile financiare ale familiei şi împrumuturile dubioase obţinute de mama lui Komuro. Câteva luni mai târziu, în februarie 2018, însăşi prinţesa în vârstă de 29 de ani, prin intermediul agenţiei Casei Regale, a fost nevoită să rectifice programul, invocând „lipsa unei pregătiri adecvate pentru un eveniment de această amploare” şi cerându-şi scuze opiniei publice.

În noiembrie anul trecut, prinţul Akishino, tatăl lui Mako şi fratele mai mic al actualului suveran, a declarat că este în favoarea căsătoriei fiicei sale mai mari, punând capăt nedumeririlor ridicate după logodnă şi amânarea controversată a nunţii. Komuro studiază în Statele Unite, unde vrea să obţină specializarea în Drept.

Conform actualelor reguli ale tronului Crizantemei, cea mai veche monarhie ereditară din lume fără a fi suferit întreruperi, femeile sunt excluse din linia succesorală. Şi dacă se căsătoresc cu un „burghez”, prinţesele îşi pierd şi ele apartenenţa la familia imperială.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici