Jean-Marie Le Pen vrea să solicite daune de 1 milion de dolari de la Madonna

Jean-Marie Le Pen spune că a fost "extrem de afectat" de imaginile care o comparau pe fiica sa cu Hitler, difuzate în timpul concertului pe care Madonna l-a susţinut săptămâna trecută în Israel, şi intenţionează să solicite de la artista americană daune de 1 milion de dolari.

374 afișări
Imaginea articolului Jean-Marie Le Pen vrea să solicite daune de 1 milion de dolari de la Madonna

Jean-Marie Le Pen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aflat la Lyon, miercuri, în campanie pentru alegerile legislative din Franţa, Jean-Marie Le Pen, fondatorul partidului francez de extremă dreapta Frontul Naţional, a făcut câteva declaraţii în legătură cu polemica în care sunt implicate fiica sa, Marine Le Pen, şi Madonna, după difuzarea acelor imagini în timpul concertului susţinut de cântăreaţa americană la Tel Aviv, relatează lefigaro.fr.

"Am fost extrem de afectat de această chestiune", a declarat Jean-Marie Le Pen, care o va încuraja pe fiica sa să ceară despăgubiri pentru acest "afront".

"Când o voi vedea pe Marine, o voi sfătui cu tărie să ceară de la Madonna sau, în orice caz, de la organizatorii turneului ei mondial, daune de un milion de dolari. Nu este deloc scump pentru această defăimare, pusă în serviciul mercantilismului cultural", a spus politicianul francez.

Jean-Marie Le Pen a denunţat, totodată, acel clip "orchestrat cu multe milioane de dolari" şi a profitat de ocazie pentru a lansa o ironie la adresa fostului preşedinte francez Jacques Chirac. Catalogând-o pe artista americană drept "o cântăreaţă care a devenit celebră aruncându-şi chiloţii în mâinile lui Jacques Chirac", Jean-Marie Le Pen a adăugat: "Ea a făcut acel lucru la momentul potrivit, pentru că, acum, este evident că el nu ar putea să îi mai prindă".

Louis Aliot, vicepreşedintele Frontului Naţional, a declarat, luni, că partidul său nu intenţionează să depună deocamdată o plângere în justiţie. "Vom vedea ce se va întâmpla când va concerta în Franţa".

Nu se ştie deocamdată dacă Marine Le Pen va asculta de sfaturile primite de la tatăl ei. Pentru moment, privirile francezilor vor fi îndreptate spre cele două concerte pe care Madonna le va susţine în Franţa în cadrul acestui turneu - pe 14 iulie, pe Stade de France din Paris, şi pe 21 august, la Nisa.

"Dacă va face acelaşi lucru în Franţa, o vom aştepta la cotitură", a avertizat Marine Le Pen.

Videoclipul Madonnei difuzat cu ocazia lansării turneului său mondial, joia trecută, în Israel, în care apare un portret al şefei extremei drepte franceze, Marine Le Pen, cu o zvastică pe frunte a făcut senzaţie pe internet.

Videoclipul este un montaj care a fost proiectat pe scena din Tel Aviv înainte de cântecul "Nobody knows me".

Chipul Madonnei, binecunoscută pentru gustul său pentru provocare, apare succesiv în videoclip suprapus peste feţele unor personalităţi ca papa Benedict al XVI-lea, liderul chinez Hu Jinato şi Sarah Palin.

Faţa Marinei Le Pen apare timp de câteva secunde cu o zvastică pe frunte, înainte de proiecţia imaginii unui personaj compozit care pare să fie Adolf Hitler.

În turneul ei mondial "MDNA Tour" - cel de-al nouălea din carieră -, Madonna, în vârstă de 53 de ani, va susţine 80 de concerte în peste 30 de ţări din Orientul Apropiat, Europa şi pe continentul american. Acest turneu se va încheia în prima parte a anului 2013 în Australia, unde Madonna nu a mai cântat în ultimii 20 de ani.

Turneul, primul după "Sticky and Sweet" din 2008/2009, promovează cel mai recent album de studio al cântăreţei, "MDNA", al 12-lea din carieră, ce a fost lansat în luna martie.

Descrisă de numeroase ori drept "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (Regina Pop-ului)", Madonna este şi cel mai bine vândută cântăreaţă a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Pe 26 august 2009, Madonna a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky and Sweet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici