Jimmy Page vrea să înregistreze un album solo în 2016

Chitaristul Jimmy Page spune că a renunţat la orice speranţă pe care o avea în legătură cu reformarea trupei Led Zeppelin şi a început să lucreze la primul său album solo de după materialul "Outrider", din 1988, pe care intenţionează să îl lanseze în 2016, informează contactmusic.com.

145 afișări
Imaginea articolului Jimmy Page vrea să înregistreze un album solo în 2016

Jimmy Page vrea să înregistreze un album solo în 2016 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Rockerul britanic a finalizat recent un proiect de remasterizare a catalogului muzical al trupei Led Zeppelin, ce va fi relansat în curând. După mai mulţi ani în care a încercat să reunească renumita trupă rock, Jimmi Page spune că doreşte să se concentreze din nou asupra propriilor proiecte muzicale şi a înregistrat câteva piese instrumentale pentru un nou album solo.

"Anul viitor voi lucra doar la câteva înregistrări la chitară. Pentru mine a venit timpul să intru în studiouri şi să înregistrez un album solo. Precedentul album solo al meu datează din 1988. Nu am profitat cu adevărat de această situaţie. A venit momentul să scot alt disc. Ştiu să cânt la chitară în stiluri diverse şi am nevoie să recapitulez toate aceste stiluri diferite pe care pot să le interpretez", a declarat Jimmi Page pentru Bang Showbiz.

Jimmi Page nu a alcătuit deocamdată o listă cu artiştii cu care şi-ar dori să colaboreze la noul album, deoarece vrea să îşi finalizeze mai întâi propriile partituri, înainte de a invita alţi muzicieni să i se alăture în studiouri.

Muzicianul britanic speră, de asemenea, să îşi promoveze noul proiect muzical prin intermediul unui turneu.

"Vreau să cânt live, din nou. Vreau să încep acest lucru în Marea Britanie. Am câteva idei, dar vreau să aştept puţin mai întâi, să văd cum vor decurge lucrurile. Mi-ar plăcea să cânt la Glastonbury. Aş putea să fac un concert care să fie un fel de seară de karaoke cu piese Led Zeppelin", a adăugat, glumind, starul britanic.

Precedentul album solo lansat de Jimmy Page, "Outrider", a inclus colaborări cu mai mulţi muzicieni, inclusiv cu fostul coleg din Led Zeppelin Robert Plant şi cu Chris Farlowe, o legendă britanică a muzicii soul.

Chitaristul şi compozitorul englez James Patrick "Jimmy" Page, născut în 1944, şi-a început cariera ca membru în The Yardbirds, înainte de a fonda celebra trupă rock Led Zeppelin. Jimmy Page este unul dintre cei mai importanţi chitarişti din istoria muzicii rock, influenţând mulţi alţi cântăreţi de excepţie. Jimmy Page a ocupat locul al nouălea în topul celor mai buni 100 de chitarişti realizat de revista Rolling Stone.

Led Zeppelin, înfiinţat în 1966, este considerat unul dintre cele mai inovatoare şi influente grupuri muzicale din secolul al XX-lea. Trupa Led Zeppelin s-a destrămat în 1980, în urma decesului toboşarului John Bonham. Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără piese precum "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" şi "Kashmir".

Membrii supravieţuitori ai formaţiei, Jimmy Page, Robert Plant şi John Paul Jones, s-au reunit o singură dată pe scenă, în decembrie 2007, pentru un concert unic, la O2 Arena din Londra, după ce nu mai cântaseră împreună de 19 ani. Milioane de fani s-au grăbit să se înregistreze pentru a obţine bilete, care au fost alocate prin tragere la sorţi, la acest eveniment unic. La acel concert, partitura pentru tobe a fost asigurată de Jason Bonham, fiul toboşarului John Bonham.

Concertul din 2007 a fost organizat în memoria regretatului cofondator al Atlantic Records, Ahmet Ertegun, care s-a ocupat de Led Zeppelin din 1968. Ertegun a murit în 2006, după ce a căzut în culise, în timpul unui concert al trupei The Rolling Stones.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici