Joe Satriani revine în România, pe 12 şi 13 octombrie, la Bucureşti şi Cluj-Napoca. Care sunt preţurile biletelor - VIDEO

Chitaristul Joe Satriani revine în România, unde va susţine două concerte, unul pe 12 octombrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, iar celălalt pe 13 octombrie, pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, alături de membrii trupei sale, în cadrul turneului european "The Shockwave Tour".

1916 afișări
Imaginea articolului Joe Satriani revine în România, pe 12 şi 13 octombrie, la Bucureşti şi Cluj-Napoca. Care sunt preţurile biletelor - VIDEO

Joe Satriani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urma succesului uriaş înregistrat la Bucureşti, în anul 2013, când a concertat pentru prima dată în prezenţa celor peste 4.000 de spectatori extaziaţi ce au umplut Sala Palatului din Capitală până la refuz, Joe Satriani a adăugat România pe lista turneului european "The Shockwave Tour" din acest an, informează un comunicat MEDIAFAX.

Pe 12 octombrie, legendarul Joe Satriani va concerta la Sala Polivalentă din Bucureşti, iar pe 13 octombrie va urca pe scena Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, alături de membrii trupei sale, Marco Minnemann (tobe), Bryan Beller (bass) şi Mike Keneally (clape, chitară), fiind însoţit de cele patru celebre chitări ale sale.

Show-urile programate în cele două oraşe vor cuprinde unele dintre cele mai apreciate şi mai ascultate melodii ale virtuozului chitarei, printre care "The Crush of Love", "Satch Boogie", "Shine On American Dreamer", "Cryin'" şi "Always with me, always with you", de altfel, cea mai iubită piesă din repertoriul artistului.

Satriani şi-a câştigat prestigiul internaţional după lansarea albumului "Surfing with the Alien", în 1987. Chitaristul ajunge în România după 10 milioane de albume vândute, 14 nominalizări la premiile Grammy şi numeroase alte trofee.

Şi-a început cariera prin a preda chitara şi i-a avut ca elevi, printre alţii, pe Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica) şi Bryson David (Counting Crows).

Biletele pentru concertul de la Bucureşti au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate prin Eventim de la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Cărtureşti, Humanitas şi online prin www.eventim.ro, la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc.

Cei interesaţi îşi pot procura biletele din timp, profitând de perioada de presale valabilă până la data de 30 iulie inclusiv, când preţurile vor fi de 195 de lei (VIP), 155 de lei (categoria I), 115 de lei (categoria a II-a), 95 de lei (categoria a III-a) şi 75 de lei (categoria a IV-a).

Începând din 1 iulie, preţurile acestora vor fi majorate astfel: 225 de lei (VIP), 185 de lei (categoria I), 135 de lei (categoria a II-a), 115 lei (categoria a III-a) şi 95 de lei (categoria a IV-a).

La începutul carierei sale, destinul lui Joe Satriani părea mai degrabă de profesor şi mentor decât de interpret. I-a avut ca elevi pe unii dintre cei mai importanţi chitarişti ai decadelor '80 şi '90: Steve Vai, Hammett Kirk (Metallica), Bryson David (Counting Crows). Toţi aceşti muzicieni spun că "Satch" le-a fost de nenumărate ori sursă de inspiraţie, iar fanii lor pot auzi influenţa incredibilei expertize tehnice a lui Joe în interpretarea elevilor săi.

De la lansarea "Surfing with the Alien", albumul care i-a adus succesul comercial şi l-a propulsat în lumina reflectoarelor, lucrurile s-au schimbat şi Satriani a fost votat de numeroase ori cel mai bun chitarist de cititorii celor mai prestigioase reviste muzicale din lume.

Satriani l-a însoţit pe Mick Jagger în primul său turneu solo internaţional şi a cântat alături de Deep Purple în turneele în Japonia şi Europa, cimentându-şi reputaţia de instrumentist.

În 2009, el a făcut echipă cu Sammy Hagar şi Michael Anthony (Van Halen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) pentru a pune bazele trupei Chickenfoot. Albumul de debut al trupei a fost un succes internaţional, primind premii în Statele Unite ale Americii, Canada şi Europa. De asemenea, revista Classic Rock a numit-o cea mai bună formaţie nouă a anului 2009.

În octombrie 2010, Joe Satriani şi-a lansat cel de-al 11-lea album de studio, "Black Swans and Wormhole Wizards", apariţie umată de turnee în America de Nord şi Europa.

În paralel, în anul următor, al doilea album "Chickenfoot" a fost lansat, cu critici excelente, şi a fost, de asemenea, urmat de un turneu european al trupei, care a coincis cu vestea că Satriani înregistrează un album solo nou, a cărui lansare la nivel mondial a avut loc în luna mai a anului 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici