John Davis, adevăratul cântăreţ al hiturilor Milli Vanilli, a murit la vârsta de 66 de ani

Cântăreţul John Davis, unul dintre talentele vocale reale din spatele formaţiei Milli Vanilli, a murit de coronavirus la vârsta de 66 de ani, anunţă BBC.

1235 afișări
Imaginea articolului John Davis, adevăratul cântăreţ al hiturilor Milli Vanilli, a murit la vârsta de 66 de ani

John Davis (dreapta). 29 iunie 2018: John Davis, cântăreţul lui Milli Vanilli, pe scena alături de Fabrice "Fab" Morvan în timpul unui spectacol la Eisenach/ Profimedia

Davis a cântat pe albumul de succes din 1989 „Girl You Know It's True”.

Grupul format de Fabrice Morvan şi Rob Pilatus a vândut mai mult de 30 de milioane de single-uri şi a primit un premiu Grammy, care le-a fost retras după ce a apărut informaţia că nu au înregistrat niciodată şi au făcut playback pe scenă.

Fiica lui Davis, Jasmin, a cerut o „ultimă rundă de aplauze” pentru artist. „A făcut mulţi oameni fericiţi cu râsul şi zâmbetul său, cu spiritul său fericit, dragostea şi mai ales prin muzica sa”, a scris ea într-o postare pe Facebook.

Născut în Carolina de Sud, Davis s-a mutat în Germania şi vocea sa a devenit cunoscută în întreaga lume sub masca Milli Vanilli, aceasta fiind ideea producătorului de discuri Frank Farian, care s-a ocupat şi de Boney M.

Davis şi alţi colegi cântăreţi de studiou au înregistrat „Girl You Know It's True”, dar au fost menţionaţi doar ca interpreţi secundari.

Albumul a devenit un succes la nivel mondial, cu vânzări de 11 milioane de exemplare, susţinut şi de single-urile ulterioare „Blame It On The Rain” şi „Babe Don't Forget My Number”.

Succesul său a făcut ca formaţia să câştige Premiul Grammy din 1990 pentru cel mai bun debut.

Farian a recunoscut că l-a angajat pe Davis pentru a acoperi lipsa de „calitate vocală” a lui Morvan şi Pilatus. Pilatus a murit în 1998 în urma unui supradoze, la vârsta de 32 de ani.

După scandalul playback-ului, Davis şi colegul Brad Howell au format The Real Milli Vanilli. Singurul lor album, „The Moment of Truth” din 1991.

În anii următori, Davis a rămas în Germania şi a cântat alături de Morvan ca parte a proiectului Face Meets Voice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cântăreţ,
deces,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici