John Malkovich, decorat de primăria din Lisabona, pentru "pasiunea" sa pentru capitala portugheză

Primăria Lisabonei a anunţat că îl va decora pe cineastul american John Malkovich cu medalia de merit, ca o recompensă pentru "pasiunea sa" pentru capitala portugheză, ilustrată în opera sa cinematografică, informează AFP.

125 afișări
Imaginea articolului John Malkovich, decorat de primăria din Lisabona, pentru "pasiunea" sa pentru capitala portugheză

John Malkovich (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Actorul american John Malkovich este un "purtător de cuvânt internaţional" al "geografiei, climei, arhitecturii şi diversităţii culturale" ale Lisabonei, potrivit unei rezoluţii adoptate în unanimitate de aleşii locali din capitala Portugaliei.

"Prin angajamentul său faţă de cinematografia portugheză, John Malkovich are o relaţie afectivă cu Lisabona şi cu Portugalia", spune municipalitatea din Lisabona.

Cariera actorului american, care a jucat în pelicula "Legături periculoase/ Dangerous Liaisons", din 1988, a fost marcată de realizarea mai multor filme în Portugalia, cu precădere în Lisabona, unde este, de altfel, coproprietar al unui club de dans foarte popular şi al unui restaurant de lux.

Malkovich a jucat în mai multe filme ale regizorului portughez Manoel de Oliveira, printre care se numără "The Convent", "Mă întorc acasă" şi "Un film vorbit".

John Malkovich, născut în 1953, este actor, producător şi regizor şi a apărut în ultimele trei decenii pe afişele a peste 70 de lungmetraje. A fost de două ori nominalizat la premiul Oscar, pentru rolurile din "Locuri în inimă/ Places in the Heart" (1984) şi "În bătaia puştii/ In the Line of Fire" (1993). Printre filmele în care a jucat se numără "Moartea unui comis-voiajor" (1985), "Menajeria de sticlă" (1987), "Imperiul soarelui" (1987), "Oameni şi şoareci" (1992), "Avionul condamnaţilor" (1997), "În pielea lui John Malkovich" (1999), "Libertinul" (2005), "Viaţa lui Gustav Klimt" (2006), "Citeşte şi arde" (2008), şi filmele din franciza "Greu de pensionat/ Red" (2010).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici