Jojo şi-a înfrânt alergia la cai pentru filmul "S-a furat mireasa", care are premiera de gală vineri

Cătălina Grama (Jojo) şi-a înfrânt alergia la cai pentru a juca alături de poneiul Amadeus, în filmul "S-a furat mireasa", regizat de Jesus del Cerro şi produs de Alma Sârbu, care are premiera de gală vineri seara, la Cinema Pro din Bucureşti.

613 afișări
Imaginea articolului Jojo şi-a înfrânt alergia la cai pentru filmul "S-a furat mireasa", care are premiera de gală vineri

Jojo şi-a înfrânt alergia la cai pentru filmul "S-a furat mireasa", care are premiera de gală vineri (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Jojo a spus că ştia că este alergică la cai şi a jucat totuşi alături de simpaticul ponei Amadeus, cu ajutorul tratamentelor antihistaminice pe care i le-au administrat medicii de pe platou. "Uitasem, la începutul scenei, că am o problemă cu el, mi-am dat seama că au început să apară simptomele", a declarat actriţa pentru MEDIAFAX.

Despre personajul ei din filmul "S-a furat mireasa", Nina, Jojo a spus că "nu porneşte de acasă cu ideea că vrea să facă ceva rău. Ea pleacă cu ideea că vrea să ajungă o doamnă. Nu vrea să facă rău cu adevărat".

"Cred că, din cauza situaţiilor limită, este obligată să ia nişte decizii în 30 de secunde, un pic mai neobişnuite. Ea, când pleacă la acest drum, pleacă cu ideea că merge să cânte la o nuntă şi asta o transformă. În situaţii limită, are reacţii neaşteptate", a spus Jojo.

Aceasta a mai spus că personajul pe care îl joacă în filmul lui Sergiu Nicolaescu "Ultimul corupt din România" - lansat în februarie - este complet diferit de cel din "S-a furat mireasa". "Accentele sunt diferite, situaţiile sunt diferite. Dacă personajul din «Poker» (care apare şi în "Ultimul corupt din România", n.r.) e uns cu toate alifiile şi ştie să îşi joace cărţile, Nina este o fată din Bârlad, care se plictiseşte foarte mult, fiind şomeră, este tipologia aceea de Miss, fata cea mai iubită a liceului care vrea să redevină asta".

Deşi scenaristul filmului "S-a furat mireasa", Toni Grecu, a spus că Jojo a fost persoana la care s-a gândit când a scris scenariul, actriţa a declarat că a trebuit să treacă printr-un casting. De asemenea, pe parcursul filmărilor, ea s-a sfătuit cu Toni Grecu.

Deşi a început filmările la două luni după ce l-a născut pe fiul său, Achim, pentru Jojo, munca pe platou nu a fost un lucru foarte greu. Pentru că a avut susţinerea bunicilor fiului ei, ea a putut să aibă mai multe proiecte.

"Pentru că sunt o iubitoare a sportului, pentru mine nu a fost ceva greu", a spus Jojo despre scenele de acţiune din "S-a furat mireasa". La patru zile după ce a terminat filmările pentru acest lungmetraj, Jojo a început să lucreze la "Ultimul corupt din România", în regia lui Sergiu Nicolaescu.

Producătoarea filmului "S-a furat mireasa", Alma Sârbu, a declarat pentru MEDIAFAX că poneiul Amadeus, "mascota filmului", a trebuit să urce zilnic, timp de patru zile, câte patru etaje, pentru filmările dintr-un apartament din zona Cişmigiu. Totodată, aceasta a spus că una dintre cele mai grele scene a fost cea a nunţii în intersecţie.

"Fiecare film are greutăţile lui (...) Nunta a fost greu de realizat, pentru că am avut foarte puţine zile de filmare", a spus producătoarea, care a mărturisit că filmările la cimitirul Bellu au fost departe de a fi înspăimântătoare. "Bellu e un loc care mi-a dat un sentiment foarte plăcut. Acolo te simţi ca la muzeu", a explicat aceasta. În schimb, scena din groapă a fost filmată la studiourile din Buftea şi nu în cimitirul bucureştean.

Producătoarea a vorbit şi despre decizia de a o include pe cântăreaţa Corina în distribuţia filmului. "Cred foarte mult în Corina ca şi artist şi am zis că e un rol mic, aş vrea să îl încercăm, să facem o chestie mică şi de acolo să creştem", a spus Alma Sârbu, care şi-a amintit că artista a fost foarte implicată în proiect.

Toni Grecu a spus că scenariul filmului este inspirat dintr-o ştire pe care a văzut-o în urmă cu doi ani la Pro TV. "Am plecat de la o ştire de acum doi ani la Pro TV la Târgu Jiu. Era o nuntă făcută de interlopi la cort, pe domeniu public. Nuntaşii veneau cu trei elicoptere. Era atât de hazliu, atât de balcanic şi mi-a rămas în minte", a declarat acesta pentru MEDIAFAX.

Scenaristul a mărturisit că încă nu a văzut filmul, pentru că vrea să îl vizioneze odată cu restul publicului. Toni Grecu a descris acest lungmetraj ca având un scenariu "dinamic, comic şi realist".

Actorul Răzvan Vasilescu a declarat pentru MEDIAFAX că filmul "S-a furat mireasa" îi aminteşte de lungmetrajul lui Emir Kusturica "Promise me this". "E o chestie simpatică. Eu sunt cucerit de film, pentru că este o comedioară nebună, care nu s-a mai făcut în ultimul timp, de care lumea are nevoie de când în când. Îmi aduce aminte de filmul lui Kusturica «Promise me this». Şi acolo se practica terapia prin râs. Eu din simpatie pentru Toni Grecu am acceptat rolul pe care el l-a scris", a spus actorul.

Regizorul Jesus del Cerro a aflat despre tradiţia românească a furtului miresei la nunta unui prieten. "E ceva foarte simpatic", a spus el, mărturisind că nu a fost speriat de liniştitul cimitir Bellu în cele trei zile de filmare acolo.

Actorul Sergiu Costache, însă, a fost puţin speriat de filmările la Bellu. "Pentru mine, a fost înfricoşător în cimitir. Acolo erau morminte. Am vrut să merg mai departe să văd cum e. N-am reuşit, era întuneric.", a spus el. Acesta îşi descrie personajul, mirele nedorit de mireasa furată, ca fiind un "băiat de bani gata", care "nu prea are ce să caute în această familie". "Habar nu are ce ar trebui să fie el. Habar n-are că trebuie să ducă numele tatălui său. El face numai gafe, este oaia neagră a acestei familii", a spus Sergiu Costache, adăugând că, iniţial, a crezut că va juca un mafiot în toată regula.

Pe de altă parte, Costi Diţă joacă rolul băiatului bun, "prost de bun, care are tot ce îi trebuie în viaţă". "El e liniştit, dar toată lumea din jurul lui nu e liniştită", a spus actorul, care a mărturisit, râzând, că nu ar fi făcut niciodată alegerile pe care le-a făcut personajul său.

O producţie MediaPro Pictures, comedia "S-a furat mireasa" o prezintă în prim plan pe Nina (Cătălina Grama - Jojo), fostă Miss Bârlad în tinereţe, care acum este căsătorită cu un simplu poliţist şi vrea neapărat să se îmbogăţească.

Fanii comediei româneşti vor putea urmări întreaga premieră de gală în direct pe site-urile procinema.ro şi cinemapro.ro, vineri, cu începere de la ora 19.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici