Jon Voight îl acuză pe Barack Obama de antisemitism

Actorul Jon Voight l-a criticat din nou în termeni duri pe preşedintele american Barack Obama, într-o scrisoare deschisă publicată în cotidianul Washington Post, acuzându-l, printre altele, de antisemitism, informează contactmusic.com.

17 afișări
Imaginea articolului Jon Voight îl acuză pe Barack Obama de antisemitism

Jon Voight îl acuză pe Barack Obama de antisemitism (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul american, tatăl celebrei Angelina Jolie, a declarat că preşedintele Obama este "un fals profet" şi este principalul vinovat de eşecul înregistrat de politica externă americană în Orientul Mijlociu.

Jon Voight, un republican în vârstă de 71 de ani, a declarat despre democratul Obama că acesta este "primul preşedinte american care a minţit poporul evreu, dar şi pe cel american, atunci când a spus că va apăra Israelul, singurul stat democrat din Orientul Mijlociu, împotriva tuturor inamicilor".

"Aţi făcut exact contrariul. Aţi făcut propagandă contra Israelului până când acesta a început să pară că a devenit inamicul tuturor - şi acest lucru s-a răspândit în toată lumea. Aţi adus Israelul pe o cale greşită şi aţi promovat antisemitismul în toată lumea. Aţi făcut toate aceste lucruri unui popor care a dat lumii cele 10 porunci şi cele mai multe dintre legile care ne guvernează existenţa şi în zilele noastre. Poporul evreu a dat lumii cei mai mari oameni de ştiinţă şi filosofi şi leacuri pentru multe boli. Faceţi un joc periculos, pentru că păreţi un adevărat martir, prin ceea ce spuneţi, în minţile supuşilor. Însă supuşii pe care îi apăraţi sunt criminali care doresc dispariţia statului Israel", a declarat actorul american în această scrisoare deschisă.

Jon Voight îl acuză, totodată, pe Barack Obama de problemele cauzate de imigraţie, în special în Arizona - statul american pe care politicienii intenţionează să îl declare "zonă liberă de emigranţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici