Jubileul Reginei Elizabeth a II-a: Ce manifestări vor avea loc duminică

Regina Elizabeth a II-a va sărbători împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tronul Marii Britanii cu vin englezesc şi sub o ploaie măruntă, duminică, în timpul unei parade pe Tamisa, un spectacol grandios ce nu a mai avut loc de pe vremea regelui Charles al II-lea.

440 afișări
Imaginea articolului Jubileul Reginei Elizabeth a II-a: Ce manifestări vor avea loc duminică

Jubileul Reginei Elizabeth a II-a: Ce manifestări vor avea loc duminică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trei vinuri englezeşti - unul alb, unul rosé şi unul spumant - vor fi servite la bordul barjei regale pe care se vor afla trei generaţii ale familiei Windsor şi care va fi urmată de 1.000 de ambarcaţiuni într-o paradă pe Tamisa, un eveniment grandios ce nu a mai avut loc de pe vremea regelui Charles al II-lea, din secolul al XVII-lea.

Vinul spumant, Nyetimber Classic, din 2007, provine de la podgoriile din sud-estul Marii Britanii (Sussex) şi este produs din chardonnay, pinot noir şi pinot meunier.

Va mai fi servit un Stopham Pinot Blanc din 2010, din aceeaşi regiune, dar şi un rosé Albury Vineyard Silent Pool organic din 2011, produs în Surrey.

Cel care s-a ocupat de selecţie, Rupert Pritchett, este de părere că este "foarte potrivit să se servească vinuri englezeşti fine la această ocazie patriotică".

În afară de regina Elizabeth şi soţul ei, prinţul Philip, fiul lor mai mare, Charles şi nepotul William se vor afla la bordul barjei regale care va naviga 11 kilometri pe Tamisa, în uralele mulţimii.

Serviciile meteorologice prevăd averse şi o temperatură de circa 11 grade Celsius duminică, ziua cea mai importantă din cele prevăzute în acest weekend pentru sărbătorirea jubileului de diamant al reginei britanice.

Jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii - împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron - este sărbătorit, până în iunie, cu fastul propriu casei regale de Windsor, dar şi cu consideraţie în contextul acestei perioade de austeritate.

Principalele momente festive vor avea loc de sâmbătă, data încoronării reginei, timp de patru zile. Sâmbătă are loc derby-ul Epsom, singurul în care caii reginei nu au fost premiaţi până în prezent. Duminică, în afară de parada pe Tamisa, va avea loc "big lunch" (marele prânz n.r.), când milioane de oameni vor fi în parcuri, pub-uri şi pe străzile regatului.

Luni, 2012 felinare vor fi aprinse succesiv, de la Tonga, din Pacific, până la Londra. Pe acesta din urmă îl va aprinde chiar regina, pe bulevardul Mall ce va fi decorat cu steagurile Regatului Unit. În seara acestei zile, va avea loc şi un concert extraordinar în faţa palatului Buckingham, la care vor participa nume sonore din industria muzicală, precum Paul McCartney, Tom Jones, JLS, Robbie Williams, Kylie Minogue, Annie Lennox, Alfie Boe, Jessie J, Shirley Bassey, Cliff Richard şi Ed Sheeran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici