Judith Kerr, autoarea minunatei serii de cărţi pentru copii dedicate pisicii Mog, a murit la 95 de ani

Judith Kerr, autoarea seriei de cărţi pentru copii dedicate pisicii Mog (Mog, pisica uitucă, Mog învaţă alfabetul, etc.) a murit la 95 de ani la Londra, anunţă Reuters.

380 afișări
Imaginea articolului Judith Kerr, autoarea minunatei serii de cărţi pentru copii dedicate pisicii Mog, a murit la 95 de ani

Judith Kerr, autoarea seriei de cărţi pentru copii dedicate pisicii Mog, a murit la 95 de ani

Scriitoarea a încetat din viaţă după o afecţiune care a evoluat rapid.

”Cu mare tristeţe anunţăm că Judith Kerr, autoare şi ilustratoare a cărţilor «Tigrul care a venit la ceai», «Când Hitler a furat iepurele roz», «Mog, pisica uitucă» şi a multor altor cărţi clasice pentru copii, a murit ieri acasă la vârsta de 95 de ani”, a anunţat editura HarperCollins.

Judith Kerr s-a născut la Berlin în 1923. Familia ei s-a stabilit la Londra după ce s-au văzut nevoiţi să părăsească Germania nazistă. În timpul Celui De-al Doilea Război Mondial a lucrat pentru Crucea Roşie, odată cu venirea păcii fiind angajată ca scenaristă pentru BBC. A început să scrie cărţi pentru copii abia atunci când proprii săi copii învăţau să citească. Poveştile din seria Mog (1970-2015) şi Tigrul care a venit la ceai. A mai scris trei romane inspirate din propria copilărie, printre care When Hitler Stole Pink Rabbit. Cărţile ei pentru copii s-au vândut în peste 9 milioane de exemplare şi au devenit clasice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici