Jurnaliştii Reuters aflaţi în închisoare în Myanmar vor primi premiul UNESCO pentru apărarea libertăţii presei

Cei doi corespondenţi ai agenţiei de presă Reuters aflaţi în închisoare în Myanmar vor primi premiul mondial pentru libertatea presei pe 2019 din partea UNESCO, a anunţat, miercuri, organizaţia, potrivit Le Figaro.

84 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii Reuters aflaţi în închisoare în Myanmar vor primi premiul UNESCO pentru apărarea libertăţii presei

Jurnaliştii Reuters aflaţi în închisoare în Myanmar primesc premiul UNESCO pentru libertatea presei

Jurnaliştii Reuters Wa Lone, în vârstă de 32 de ani, şi Kyaw Soe Oo, în vârstă de 28 de ani, au fost condamnaţi la şapte ani de închisoare în Myanmar, pe 3 septembrie 2018, pentru dezvăluirea unor secrete de stat, caz pe care comunitatea internaţională îl consideră o încălcare gravă a libertăţii de expresie.

Jurnaliştii, care au pledat nevinovaţi, investigau uciderea a zece musulmani Rohingya de către forţele de securitate din Myanmar, în momentul arestării lor în decembrie 2017.

Premiul, cunoscut şi sub numele Guillermo Cano - jurnalist columbian asasinat pe 17 decembrie 1986 -, va fi decernat de UNESCO pe 2 mai, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, într-o ceremonie care va avea loc în Etiopia. Premiul, însoţit de suma de 25.000 de dolari, recompensează "contribuţii excepţionale privind apărarea sau promovarea libertăţii presei, mai ales în situaţii periculoase", potrivit UNESCO, organizaţie care are sediul la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici