Kanye West a confirmat faptul că vrea să candideze pentru Casa Albă în 2020

Rapperul american Kanye West a precizat într-un interviu pe care l-a acordat joi că a fost cât se poate de serios atunci când a anunţat că vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2020, dar consideră că va trebui să se "maturizeze considerabil" înainte de a face acest lucru.

392 afișări
Imaginea articolului Kanye West a confirmat faptul că vrea să candideze pentru Casa Albă în 2020

Kanye West a confirmat faptul că vrea să candideze pentru Casa Albă în 2020 (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Cântăreţul, care este căsătorit cu starleta TV Kim Kardashian, a spus că vrea să candideze pentru Casa Albă în 2020, la finalul unui discurs haotic pe care l-a susţinut la gala MTV Video Music Awards, la Los Angeles, luna trecută, informează Reuters.

Declaraţia a fost considerată de majoritatea opiniei publice americane drept o glumă, dar, atunci când a fost întrebat de jurnaliştii de la revista Vanity Fair dacă vrea cu adevărat să se lanseze în politică şi în cursa prezidenţială, starul american a spus: "Da, cu siguranţă!".

În vârstă de 38 de ani, Kanye West a spus că, după reacţia lor iniaţială, fanii americani, uluiţi la început, au adoptat apoi o atitudine pozitivă faţă de ideea candidaturii sale, în ciuda faptului că artistul are reputaţia unui bărbat temperamental, cu numeroase izbucniri mânioase.

"Imediat după ce am spus acel lucru, oamenii au început să îşi spună: «Ia stai puţin, ne-ar plăcea cu adevărat asta, pentru că, de fapt, dacă stai să te gândeşti, el (Kanye West, n.r.) e un tip foarte chibzuit. De fiecare dată când se confruntă cu probleme, sare în faţa glonţului, apărând pe cineva. El este probabil cea mai sinceră vedetă pe care o avem». Nu am abordat această chestiune pentru că mi s-a părut că era amuzantă", a spus Kanye West.

"Acum, când ies în club, îmi spun: «Mai am cinci ani până când voi candida la funcţia de preşedinte, iar eu trebuie să mă instruiesc, să învăţ foarte multe lucruri, trebuie să mă maturizez considerabil", a adăugat artistul american.

Kanye West, care nu a dezvăluit numele formaţiunii politice din partea căreia va candida la funcţia prezidenţială, a precizat faptul că tatăl său deţine două diplome de masterat şi că mama lui - care a murit în 2007 - era profesor universitar de engleză, deţinea un doctorat şi lucra pentru organizaţii de apărare a drepturilor civile.

"E amuzant să fii un star rock şi cred că niciodată nu aş putea să nu fiu unul, dar va exista un moment în care voi deveni copilul mamei mele", a adăugat rapperul.

Fanii lui Kanye West au lansat deja un comitet politic de acţiune, "Ready for Kanye", în speranţa că îl vor convinge pe rapper să candideze la funcţia prezidenţială din partea Partidului Republican. Deocamdată, grupul are mai puţin de 100 de "followers" pe Facebook şi Twitter.

Într-un clasament anual dat publicităţii de revista Forbes, în această săptămână, Kanye West a ocupat poziţia a şaptea în topul celor mai bogaţi rapperi din lume, cu o avere estimată la 22 milioane de dolari, ce provine din venituri obţinute din concerte, turnee, colecţii vestimentare şi reclame pentru diverse produse. Primul loc în acel top a revenit rapperului P. Diddy, cu o avere estimată la 60 milioane de dolari.

Rapperul şi producătorul american Kanye West a devenit cunoscut la începutul anului 2000. Cel de-al treilea album al său, "Graduation", a fost unul dintre cel mai bine vândute materiale discografice ale anului 2007. West este câştigător a 21 de premii Grammy. "Watch the Throne", album compus în colaborare cu Jay-Z, a fost lansat în vara anului 2011. Cel mai recent album al său este "Yeezus", lansat în iunie 2013.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici