Kate Winslet s-a despărţit de soţul ei, regizorul Sam Mendes

Actriţa britanică Kate Winslet şi soţul ei, regizorul Sam Mendes, au anunţat, luni, că s-au despărţit, după o căsătorie care a durat şapte ani.

182 afișări
Imaginea articolului Kate Winslet s-a despărţit de soţul ei, regizorul Sam Mendes

Kate Winslet s-a despărţit de soţul ei, regizorul Sam Mendes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Kate şi Sam vă anunţă că s-au despărţit la începutul acestui an", a declarat Keith Schilling, de la firma de avocatură londoneză Schillings.

"Despărţirea lor s-a produs pe cale amiabilă, este rezultatul unei decizii comune. Amândoi vor avea custodie comună asupra copiilor şi cer presei să respecte intimitatea familiei lor", se afirmă în aceeaşi declaraţie de presă.

Aceasta a fost cea de-a doua căsnicie pentru Kate Winslet, actriţa în vârstă de 34 de ani, care a primit premiul Oscar în 2009, pentru rolul din "Cititorul/ The Reader". Ea a divorţat în 2001 de primul ei soţ, asistentul de regie Jim Threapleton, după o căsnicie care durase trei ani.

Kate Winslet a fost preferata criticilor în sezonul trecut, primind şi un Glob de Aur pentru rolul din "Nonconformiştii/ Revolutionary Road", un film care portretizează evoluţia şi degradarea căsniciei unei familii americane din anii 1950. Acest film a fost regizat de Sam Mendes.

Sam Mendes, în vârstă de 44 de ani, este un regizor britanic cunoscut atât în domeniul cinematografiei, cât şi în cel al teatrului. Mendes a primit Oscarul pentru regie în 1999, pentru filmul său de debut, "American Beauty".

Anunţul despărţirii lor a luat Hollywood-ul prin surprindere, deoarece nu a existat niciun articol în presă care să fi relatat despre vreo problemă în căsnicia celor doi. Cu toate acestea, Kate Winslet a fost prezentă în Los Angeles, la gala premiilor Oscar, de pe 7 martie, fără soţul ei.

Kate Winslet şi Sam Mendes s-au căsătorit în 2003 şi au locuit în cea mai mare parte a timpului la New York şi în Marea Britanie. Ei au împreună un fiu, iar Winslet mai are o fiică în vârstă de nouă ani, Mia, cu Jim Threapleton.

Rolul care a făcut-o celebră pe Kate Winslet este cel din superproducţia "Titanic", în care a jucat alături de Leonardo DiCaprio, cu care a făcut din nou echipă în "Revolutionary Road".

Kate Winslet este cunoscută pentru rolurile unor personaje elegante pe care le-a avut într-o serie de filme, precum aristocrata Rose din "Titanic", energica Marianne Dashwood din "Raţiune şi simţire" şi muza lui J. M. Barrie din "În căutarea tărâmului pierdut". Ea a portretizat, însă, şi o spălătoreasă care a furat scrierile celebrului marchiz de Sade din azilul în care acesta era internat, în filmul "Marchizul de Sade" (2000), şi, un an mai târziu, a interpretat-o pe Iris Murdoch, celebra scriitoare britanică. Winslet a devenit cunoscută şi pentru roluri complexe, jucate în filme independente, precum Clementine, o tânără care recurge la o intervenţie psihologică de ştergere a tuturor amintirilor despre fostul ei prieten, din producţia "Strălucirea eternă a minţii neprihănite".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici