Kevin Sorbo, la 54 de ani. "Hercule", supravieţuitor al trei atacuri cerebrale: "Ca şi personajul meu, obişnuiam să cred că sunt invincibil" - FOTO, VIDEO

Celebru mai ales pentru rolul din "Hercule: Călătorii legendare", Kevin Sorbo are, la 54 de ani, o lungă listă de realizări ca actor, fotomodel, producător şi regizor, activând în acelaşi timp în campanii de sănătate.

47773 afișări
Imaginea articolului Kevin Sorbo, la 54 de ani. "Hercule", supravieţuitor al trei atacuri cerebrale: "Ca şi personajul meu, obişnuiam să cred că sunt invincibil" - FOTO, VIDEO

Kevin Sorbo

La sfârşitul lui ianuarie 2013, actorul a scris un editorial în Huffington Post în care povesteşte despre cele trei atacuri cerebrale prin care a trecut în 1997, îndemnând cititorii la implicarea într-o campanie care urmăreşte informarea în legătură cu recunoaşterea paşilor care prevestesc un atac cerebral.

"Asemenea personajului meu, Hercule, obişnuiam să cred că sunt invincibil. Apoi, în 1997, am început să experimentez tremurături şi senzaţii de rece în braţul stâng, în degete şi dureri arzătoare pe partea stângă", povesteşte el.

Un anevrism i-a provocat "sute de cheaguri de sânge", dintre care trei au rezultat în atacuri cerebrale. În continuare, lui Kevin Sorbo i-a slăbit vederea cu 10 la sută la ambii ochi, actorul suferind de migrene, oboseală coleşitoare şi dureri de mâini.

"Chiar şi cu toată durerea fizică, şocul de a experimenta o asemenea boală care mi-a schimbat viaţa - înainte chiar de a avea şansa să trec prin criza vârstei mijlocii - a fost şi mai dureroasă", precizează Sorbo, spunând că a avut nevoie de trei ani de terapie ca să se simtă "normal" din nou.

În acest timp, Sorbo a scris o carte, "True Strength" ("Forţă adevărată"), pentru "a-i motiva pe cei dintre noi care au ajuns pe un drum dificil pe care nu au crezut niciodată că va trebui să mergem".

După cele trei atacuri cerebrale suferite, Kevin Sorbo a continuat să lucreze şi la ultimele două sezoane din seria "Hercule", şi la ultimii cinci ani din al doilea lui serial, "Andromeda", apărând şi în alte 40 de filme de atunci.

Kevin David Sorbo, născut pe 24 septembrie 1958 în Minessota, Statele Unite, a fost model înainte de a fi actor. După ce a terminat liceul, Kevin s-a alăturat unui grup de actori de teatru şi a călătorit timp de trei ani în jurul lumii, apărând în peste 150 de spoturi comerciale, parcurs de care s-a declarat foarte mândru.

"Nu a trebuit niciodată să fiu barman, să servesc la mese sau lucruri de acest gen. Am fost foarte norocos să îmi fac un trai foarte bun, doar din filmări de reclame", a declarat el într-un interviu recent pentru Washington Times.

Apoi s-a stabilit în Los Angeles şi a început să aibă apariţii episodice în seriale ca "Verdict: Crimă" (1984). În 1995, înălţimea şi aspectul fizic l-au făcut alegererea perfectă pentru interpretarea celebrului Hercule.

"Hercule: Călătorii legendare" a început în 1995 şi a avut şase sezoane, luând sfârşit în 1999. Kevin Sorbo avea 37 de ani când a început să joace în serial şi a studiat chiar şi arte marţiale ca să îşi facă singur cascadoriile.

Următorul rol de protagonist a fost în seria "Andromeda" (2000-2005). A mai avut apariţii în serialul "The O.C" şi a jucat şi în filme artistice precum "Kull Cuceritorul" şi "Meet the Spartans", o parodie la cunoscuta producţie "300".

În 2001, a câştigat şi premiul Grace din partea MovieGuide Awards pentru cea mai inspiraţională interpretare, fiind vorba de rolul din filmul artistic "What If..." (2010).

Sorbo s-a căsătorit în 1998 cu actriţa Sam Jenkins, cei doi având împreună trei copii: Braedon Cooper, de 11 ani, Shane Haaken, de opt ani şi Octavia Flynn, în vârstă de şapte ani. Kevin este şi purtătorul de cuvânt şi preşedintele organizaţiei non-profit A World Fit For Kids!, care antrenează adolescenţii să devină mentori pentru copiii mai mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici