Lady Gaga a strâns 1,5 milioane de dolari pentru sinistraţii din Japonia

Cântăreaţa americană Lady Gaga a anunţat, luni, că a strâns 1,5 milioane de dolari pentru familiile sinistrate din Japonia, din vânzările de brăţări din cauciuc pe care le-a lansat în urmă cu două săptămâni.

38 afișări
Imaginea articolului Lady Gaga a strâns 1,5 milioane de dolari pentru sinistraţii din Japonia

Lady Gaga a strâns 1,5 milioane de dolari pentru sinistraţii din Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lady Gaga a lansat o linie de brăţări din cauciuc alb, al căror design a fost realizat chiar de cântăreaţa americană. Pe aceste brăţări albe apare textul "Ne rugăm pentru Japonia" - atât în limba engleză, cât şi în limba japoneză -, dar şi un simbol îndrăgit de artista americană, renumita "monster claw" (gheara monstrului), un simbol pe care fanii îl folosesc adeseori pentru a-şi exprima dragostea pentru originala cântăreaţă americană.

Lady Gaga a lansat aceste brăţări, care se vând cu 5 dolari bucata, la trei zile de la seismul de pe 11 martie care a devastat Japonia, urmat de un tsunami care a făcut 10.901 de victime.

"Mă bucur că monstruleţii mei (numele cu care cântăreaţa îşi alintă fanii, n.r.) au făcut front comun pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de această tragedie teribilă", a declarat artista americană, aflată în prezent în turneu.

Lady Gaga a oferit jumătate din această sumă Crucii Roşii americane, iar cealaltă jumătate producătorului de jocuri online Zynga, care, de la lansarea sa din 2009, strânge bani în scopuri caritabile prin intermediul jocurilor video pe care le concepe.

În ultimele două săptămâni, internauţii din lumea întreagă au strâns peste 2,5 milioane de dolari pentru sinistraţii din Japonia, cumpărând obiecte virtuale în cadrul unor jocuri online create de compania Zynga, precum FarmVille şi CityVille.

Împreună cu sumele adunate de Lady Gaga, totalul strâns de compania Zynga se ridică la 3,25 milioane de dolari, care vor fi donate sinistraţilor japonezi prin intermediul fundaţiei Save the children (http://www.savethechildren.org/japanzynga).

Cutremurul care a afectat nord-estul Japoniei, pe 11 martie, a fost cel mai puternic seism înregistrat vreodată în acest arhipelag, având magnitudinea de 9 potrivit institutului american de geofizică (USGS). Seismul a provocat un tsunami şi a fost urmat de replici puternice. Acest seism este al patrulea cel mai puternic din lume, din 1900 şi până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici