Lamb vin la B'estfest 2011. Vezi trupele confirmate până în prezent - VIDEO

Trupa trip-hop Lamb va susţine un concert la festivalul B'estfest, care se va desfăşura, anul acesta, între 1 şi 3 iulie, în aer liber, în nordul Bucureştiului, informează organizatorii, Emagic.

60 afișări
Imaginea articolului Lamb vin la B'estfest 2011. Vezi trupele confirmate până în prezent - VIDEO

Lamb vin la B'estfest 2011

Duoul britanic se alătură astfel celor de la Asian Dub Foundation, pe 2 iulie, în cea de-a doua zi de festival. La B'estfest au mai fost anunţate până în prezent trupe ca Skunk Anansie, Flogging Molly şi House of Pain.

Lamb, adică Andy Barlow, producătorul cunoscut şi sub pseudonimul Hipoptimist, şi Lou Rhodes reprezintă un duo de muzică electronică originar din Manchester, Marea Britanie. Stilul muzical al trupei, o fuziune de trip hop şi sonorităţi distinctive de jazz, cu influenţe de dub, breaks, drum and bass şi o puternică prezenţă a elementului vocal le-a garantat celor doi membri succesul încă de la primul album, "Lamb", piesa "Górecki" inclusă în acest material urcând rapid în vârfurile clasamentelor muzicale.

Cel mai cunoscut single al lor, "Górecki", este o creaţie inspirată din "Simfonia a Treia" al lui Henryk Górecki, piesa fiind utilizată în nenumărate campanii publicitare pentru un cunoscut brand de bere sau pentru jocul video "Tomb Raider: Underworld", fiind totodată prezentă şi pe coloana sonoră a filmului "N-am uitat ce ai făcut astă vară/ I Still Know What You Did Last Summer".

Deşi Lamb şi-a extins componenţa în nenumărate rânduri, incluzându-i de-a lungul timpului pe basistul Jon Thorne, chitaristul islandez Oddur Mar Runnarson sau toboşarul danez Nikolaj Bjerre, nucleul trupei l-a constituit mereu formula duoului deja consacrată.

După patru albume de studio, "Lamb" (1996), "Fear of Fours" (1999), "What Sound" (2001), "Between Darkness and Wonder" (2003), trei compilaţii de success "Back to Mine: The Voodoo Sessions" (2004), "Best Kept Secrets: The Best of Lamb 1996-2004" (2004 ), "Lamb Remixed" (2005), nenumărate hituri precum "Gabriel", "B Line", "Softly" sau "Wonder" şi o serie de concerte live memorabile, cariera trupei părea să se încheie odată cu apariţia lor live, la Paradiso, în Amsterdam, din septembrie 2004.

În ciuda faptului că au ajuns să fie consideraţi un fenomen al industriei muzicale din Marea Britanie, cei doi membri au decis să se despartă, dedicându-se unor proiecte muzicale solo. În februarie 2009 însă, organizatorii festivalului The Big Chill au anunţat o reîntoarcere a trupei Lamb pentru ediţia din acel an a evenimentului.

Au urmat alte numeroase apariţii live la câteva dintre cele mai mari festivaluri din Europa, iar în decembrie 2010, trupa anunţa deja pregătirile pentru lansarea celui de-al cincilea album de studio din cariera de grup, spre bucuria fanilor din lumea întreagă. Vara aceasta, Lamb va concerta pentru prima oară şi în România, în cadrul B'estfest.

Până la data de 22 martie, biletele pentru B'estfest, eveniment organizat de Emagic, vor putea fi achiziţionate la preţuri promoţionale, cu 20% reducere din preţul întreg, respectiv 95 de lei pentru o zi, 215 lei pentru abonamentul de 3 zile, iar pentru cei ce doresc şi acces în camping pe durata festivalului, la abonamentul de 215 lei se va adăuga şi un voucher de 10 lei. Promoţia este valabilă doar până pe 22 martie, biletele urmând a fi ulterior disponibile la preţ întreg, până în ziua evenimentului, respectiv 125 de lei biletele de o zi, 265 de lei abonamentele de 3 zile, iar pentru acces în camping, la abonament se va adăuga un voucher de 15 lei.

Începând cu data de 1 iulie, prima zi de B'estfest, biletele vor putea fi achiziţionate în fiecare zi de la intrarea în zona de festival, la preţul de 150 de lei, în timp ce abonamentele vor fi disponibile doar în prima zi de festival, la preţul de 285 de lei, la acestea adăugându-se pentru cei care doresc camping un voucher de 15 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici