Lego va produce jucării unisex. „Băieţii nu trebuie tachinaţi că se joacă cu jucării pentru fete”

Cel mai mare producător de pe piaţa jucăriilor va fabrica jucării unisex – ca să încurajeze neutralitatea de gen, scrie The Guardian.

1421 afișări
Imaginea articolului Lego va produce jucării unisex. „Băieţii nu trebuie tachinaţi că se joacă cu jucării pentru fete”

Lego va produce jucării unisex. „Băieţii nu trebuie tachinaţi că se joacă cu jucării pentru fete”

Lego a anunţat că va depune eforturi pentru a elimina stereotipurile de gen din jucăriile sale, după ce un sondaj realizat la nivel global, a arătat că viitoarele cariere rămân inegale şi restrictive, în funcţie de sex. Un studiu arată că, în 2021, majoritatea fetelor încă se joacă doar cu jucării pentru fete – lucru care încurajează stereotipurile.
 
71% dintre băieţii chestionaţi se tem că cei din jurul lor ar fi râs de ei dacă s-ar juca cu ceea ce au descris drept „jucării pentru fete” – o teamă împărtăşită şi de părinţi.
 
„Părinţii sunt îngrijoraţi de faptul că fiii lor vor fi tachinaţi pentru că se joacă cu jucării asociate cu celălalt sex”, a declarat Madeline Di Nonno, directorul executiv al Institutului Geena Davis, care a efectuat cercetarea.
 
Neurobiologii spun că jucăriile îi antrenează pe copii pentru viaţa de adult. Cele de construcţii, precum lego, le pot ajuta pe fete, la maturitate, cu orientarea în spaţiu. La fel şi păpuşile, îi pot ajuta pe băieţi să fie mai grijulii cu viitorii lor copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici