Leonard Nimoy, Spok din "Star Trek", a murit la vârsta de 83 de ani. Reacţiile colegilor după decesul actorului - VIDEO

Actorul american Leonard Nimoy, cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul "Star Trek", a murit vineri la vârsta de 83, relatează New York Times (NYT) în ediţia electronică..

1289 afișări
Imaginea articolului Leonard Nimoy, Spok din "Star Trek", a murit la vârsta de 83 de ani. Reacţiile colegilor după decesul actorului - VIDEO

Actorul Leonard Nimoy, Spok din "Star Trek", a murit la vârsta de 83 de ani (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Nimoy a fost internat în spital, săptămâna trecută, după ce s-a plâns de "dureri severe în zona pieptului". El suferea de boala pulmonară obstructivă cronică (care duce la insuficienţă respiratorie) şi a fost dus cu ambulanţa la spitalul UCLA Medical Center din Los Angeles, după ce s-a plâns de dureri în piept, pe 19 februarie.

Actorul, care este cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul SF "Star Trek", a fost internat de mai multe ori în ultimele luni, iar anul trecut a fost văzut în New York într-un scaun cu rotile şi folosind un aparat de asistenţă respiratorie.

Colegii din "Star Trek" deplâng moartea lui Leonard Nimoy, interpretul vulcanianului Spock

Adam Nimoy, fiul lui Leonard Nimoy, i-a adus un omagiu tatălui său, numindu-l "cel mai bun prieten".

"A influenţat viaţa atâtor oameni. A fost un tip minunat şi cel mai bun prieten al meu", a declarat Adam Nimoy, potrivit Associated Press.

"L-am iubit ca pe un frate. Ne va lipsi umorul, talentul şi capacitatea sa de a iubi", a scris actorul William Shatner pe pagina sa de pe platforma Facebook. Shatner a interpretat rolul căpitanului James Tiberius "Jim" Kirk din serialul "Star Trek", în care Nimoy a dat viaţă comandantului vulcanian Spock.

Actorul George Takey, care are în prezent peste 8,4 milioane de fani ai paginii sale pe Facebook, a publicat un mesaj în care îi aduce un omagiu lui Nimoy. Acesta a folosit şi salutul făcut celebru de Spock, "Live long and prosper" (Trăiţi mult şi prosperaţi), pe care vulcanianul îl rostea în serial arătând palma mâinii drepte, cu degetele arătător şi mijlociu lipite şi depărtate de inelar şi degetul mic.

"Astăzi am pierdut un mare om şi eu am pierdut un prieten extraordinar. Te redăm stelelor acum, Leonard. Ne-ai învăţat să «trăim mult şi să prosperăm" şi tu chiar ai făcut asta, prietenul meu. Îmi vei lipsi în atât de multe feluri", a scris George Takey pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, actorul de comedie şi producătorul Seth MacFarlane a spus despre Nimoy că a dat viaţă unuia dintre "cele mai mari personaje" din istoria poveştilor create în Statele Unite ale Americii, potrivit theindependent.co.uk.

"Leonard Nimoy ne-a dăruit unul dintre cele mai mari şi mai nobile personaje ale poveştilor americane. Cineva să găsească planeta Genesis, a scris MacFarlane pe contul său de pe platforma de microblogging Twitter, făcând referire la planeta fictivă care a fost creată, în "Star Trek", din cauza unui accident, şi pe care formele de viaţă evoluau foarte rapid.

Şi actorul Jason Alexander, celebru pentru interpretarea rolului George Constanza din serialul "Seinfeld", l-a lăudat pe Leonard Nimoy pentru talentul actoricesc şi pentru spiritul blând de care a dat dovadă în timpul vieţii.

"Îmi va lipsi cu adevărat Leonard Nimoy. Ne-a dăruit ceva minunat, iar acest dar va dăinui timp de secole. A fost un suflet bun şi om blând", a scris Alexander într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter.

Actorul Tom Hanks şi-a exprimat la rândul său regretul că interpretul vulcanianului Spock a decedat. "Leonard Nimoy a fost mai mult decât domnul Spock. Dar domnul Spock a fost un dar pentru noi toţi. Trăiţi mult şi properaţi", a scris Hanks pe platforma Twitter.

Nimoy a anunţat, în februarie 2014, pe Twitter, că a fost diagnosticat cu boala pulmonară obstructivă cronică, în pofida faptului că a renunţat la fumat în urmă cu peste 30 de ani. El i-a încurajat pe fanii săi să îşi îngrijească sănătatea.

"M-am lăsat de fumat în urmă cu 30 de ani. N-a fost destul de repede. Am boală pulmonară obstructivă cronică. Bunicul vă spune să renunţaţi la fumat acum. LLAP (live long and prosper, salut al personajului Spock din "Star Trek")", a scris Nimoy pe Twitter, în urmă cu un an.

Boala pulmonară obstructivă cronică este un termen folosit pentru un număr de maladii care afectează plămânii, inclusiv emfizem şi bronşită cronică. Boala afectează milioane de oameni la nivel global.

Leonard Nimoy, născut în oraşul american Boston, a devenit celebru cu rolul personajului Spock, un ofiţer pe jumătate om, pe jumătate vulcanian, de pe nava spaţială Enterprise, devenit ulterior comandant al acesteia, în serialul de televiziune "Star Trek" şi în lungmetrajele SF inspirate din acesta.

Actorul american a apărut cel mai recent în această franciză anul trecut, în filmul "Star Trek Into Darkness", regizat de J.J. Abrams.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici