Leonardo DiCaprio, atac la adresa lui Donald Trump: Să îşi "asculte raţiunea" - VIDEO

Leonardo DiCaprio crede că următorul lider al Americii trebuie să îşi "asculte raţiunea" şi să nu ia în derâdere schimbările climatice, lansând, recent, un atac la adresa lui Donald Trump şi a altor candidaţi republicani care au negat această ameninţare care periclitează omenirea.

1912 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio, atac la adresa lui Donald Trump: Să îşi "asculte raţiunea" - VIDEO

Leonardo DiCaprio, atac la adresa lui Donald Trump: Să îşi "asculte raţiunea" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Actorul american Leonardo DiCaprio, care a câştigat premiul Oscar, fiind şi un cunoscut activist care militează pentru combaterea schimbărilor climatice, a lansat un atac voalat la adresa lui Donald Trump şi a altor candidaţi republicani care neagă schimbările climatice, informează contactmusic.com. În cursul unei conferinţe de presă din Tokyo, Japonia, organizată cu prilejul premierei filmului "The Revenant", vedeta a declarat că următorul lider al celei mai importante puteri din lume nu trebuie să fie cineva care refuză să-şi asculte raţiunea.

Potrivit The Guardian, DiCaprio a declarat: ”Nu ar trebui să permitem unui candidat care nu crede în ştiinţa modernă să ajungă la conducerea ţării noastre. Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai îngrijorătoare probleme ale umanităţii, iar SUA trebuie să îşi îndeplinească rolul său.”

Candidatul republican favorit în cursa pentru prezidenţiale, Donald Trump, a declarat că nu este un ”mare adept al schimbărilor climatice generate de om”, iar Ted Cruz, principalul candidat rival al lui Trump, s-a referit la acest subiect numindu-l ”o teorie pseudo-ştiinţifică”.

În discursul său prilejuit cu ocazia câştigării premiului Oscar pentru cel mai bun actor, DiCaprio a atenţionat asupra implicării în problemele de mediu, explicând faptul că ”schimbările climatice reprezintă un fenomen real care are loc în acest moment.” El s-a adresat auditoriului şi mass-mediei globale - care a aşteptat cu încordare primul Oscar obţinut de actor de-a lungul celor patru nominalizări anterioare - exprimând că aceasta este ”cea mai urgentă ameninţare care periclitează omenirea.”

Actorul a declarat că: ”Pentru copiii copiilor noştri şi pentru acei oameni ale căror voci au fost sufocate de politica lăcomiei...Să nu credem că această planetă ni se cuvine.”

Leonardo DiCaprio a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru interpretarea din lungmetrajul "The Revenant", la cea de-a 88-a gală de decernare a acestor distincţii.

Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat în epocă un copil-minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numără "What's Eating Gilbert Grape" (1993), în care a jucat alături de Johnny Depp, şi "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public după ce a jucat în "Romeo şi Julieta", în 1996, şi, mai ales, în blockbusterul "Titanic", în 1997.

În ultima vreme, DiCaprio s-a specializat în biografii ale unor mari personalităţi. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviaţiei Howard Hughes, în "Aviatorul", care i-a adus, în 2005, a doua dintre cele patru nominalizări la premiile Oscar într-o categorie de interpretare, iar în 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, în filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood.

Actorul a mai jucat în "Bandele din New York" (2002), "Cârtiţa" (2006) şi "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar şi în filmul lui Christopher Nolan - "Începutul/ Inception", lansat în cinematografe în 2010. Actorul a putut fi văzut în 2013 în cinematografe în filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de excepţie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, în regia lui Baz Luhrmann, şi în "Lupul de pe Wall Street", în regia lui Martin Scorsese, într-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar într-o categorie de interpretare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici