Leonardo DiCaprio va dona 15 milioane de dolari unor organizaţii ecologiste

Actorul american Leonardo DiCaprio a anunţat că va dona suma de 15 milioane de dolari unor organizaţii ecologiste care militează pentru eliminarea dependenţei omenirii de energia furnizată de cărbune, petrol şi gaze naturale, informează contactmusic.com.

372 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio va dona 15 milioane de dolari unor organizaţii ecologiste

Leonardo DiCaprio va dona 15 milioane de dolari unor organizaţii ecologiste (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Starul hollywoodian, prezent la o reuniune organizată de Forumul Economic Mondial, marţi seară, în oraşul elveţian Davos, a primit din partea organizatorilor un premiu special - Crystal Award - pentru implicarea sa deosebită în promovarea ecologiei. Cu ocazia ceremoniei de înmânare a acestui premiu, în timpul discursului său de acceptare a trofeului, Leonardo DiCaprio a anunţat că va face în viitorul apropiat o donaţie 15 milioane de dolari.

"Pur şi simplu, nu putem să permitem lăcomiei marilor corporaţii din industria cărbunelui, petrolului şi gazelor naturale să decidă viitorul omenirii", a declarat actorul american.

"Aceste entităţi, care au un interes financiar în menţinerea acestui sistem distructiv, au negat şi chiar au muşamalizat dovezile referitoare la fenomenul de încălzire globală. Destul e destul. Ştim cu toţii mai bine cum stau treburile. Lumea întreagă ştie mai bine. Istoria va plasa vina pentru această devastare a planetei direct pe ei".

"Planeta noastră nu poate fi salvată decât dacă lăsăm combustibilii fosili în pământ, acolo unde le este locul. În urmă cu 20 de ani, consideram că această problemă este o dependenţă. Astăzi, deţinem mijloacele necesare pentru a pune capăt acestei dependeţe", a declarat DiCaprio.

Fundaţia actorului Leonardo DiCaprio a făcut o donaţie de 15 milioane de dolari - tot în beneficiul unor organizaţii ecologiste - şi în vara anului 2015.

Actorul Leonardo DiCaprio este de foarte mulţi ani un susţinător înfocat al cauzei ecologiste şi a participat, în septembrie 2015, la o reuniune organizată de peste 400 de instituţii şi 2.000 de persoane private, care, potrivit unui studiu recent, dispun de venituri totale de 2,6 trilioane de dolari, cu scopul de a sprijini o iniţiativă ce vizează renunţarea la combustibilii fosili.

Starul american, în vârstă de 41 de ani, a înfiinţat Leonardo DiCaprio Foundation în 1998 şi a făcut donaţii de multe milioane de dolari, de-a lungul anilor, unor fundaţii care militează pentru conservarea mediului înconjurător şi a animalelor sălbatice.

Leonardo DiCaprio este mesager al păcii pentru climă din partea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), din 2014. Fundaţia Leonardo DiCaprio are misiunea de a proteja ultimele locuri cu adevărat sălbatice de pe Terra şi de a construi o relaţie mai armonioasă între umanitate şi lumea naturală în generală, potrivit unei declaraţii a Naţiunilor Unite. Fundaţia lui DiCaprio a contribuit financiar la programele de protejare a tigrilor din Nepal, elefanţilor din sălbăticie şi a faunei oceanice, inclusiv a rechinilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici