Lewis Capaldi, cel mai bine vândut muzician din Marea Britanie în 2019 - VIDEO

Albumul pe suport fizic - CD şi vinil - al starului scoţian Lewis Capaldi "Divinely Uninspired..." a fost cel mai bine vândut din Marea Britanie în 2019, iar piesa sa "Someone You Loved" a fost cea mai ascultată anul trecut, potrivit BBC.

693 afișări
Imaginea articolului Lewis Capaldi, cel mai bine vândut muzician din Marea Britanie în 2019 - VIDEO

Lewis Capaldi, cel mai bine vândut muzician din Marea Britanie în 2019

Balada "Someone You Loved" a fost ascultată de britanici de 228 de milioane de ori, urmată de "Old Town Road", mixul country-rap al lui Lil Nax X.

Albumul lui Capaldi "Divinely Uninspired..." a depăşit în vânzări - pe suport fizic, respectiv CD şi vinil - "No. 6 Collaborations Project" al lui Ed Sheeran.

Vânzările de CD-uri au înregistrat o scădere cu 26,8% în ultimele 12 luni, fiind vândute 26,5 de milioane de unităţi în Regatul Unit. În schimb, vânzările de viniluri au crescut cu 4,1%, formatul reprezentând acum unul din fiecare opt albume cumpărate în Marea Britanie.

Printre cele mai vândute albume din 2019 s-au numărat şi cel de debut al lui Billie Eilish, "When We All Asleep, Where Where We Go?", şi cele clasice "Rumors", al Fleetwood Mac, şi "Greatest Hits", al trupei Queen.

Lewis Capaldi s-a născut pe 7 octombrie 1996, la Glasgow, şi este un cântăreţ şi compozitor care a studiat chitara de la vârsta de nouă ani şi a început să cânte în localurile din Anglia şi din Scoţia încă de la vârsta de 12 ani.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici