Liderul nazist Heinrich Himmler, fotografiat imediat după sinucidere lui

O fotografie a cadavrului liderului nazist Heinrich Himmler, realizată la câteva secunde după sinuciderea acestuia, în mai 1945, va fi scoasă la licitaţie în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

418 afișări
Imaginea articolului Liderul nazist Heinrich Himmler, fotografiat imediat după sinucidere lui

Liderul nazist Heinrich Himmler, fotografiat imediat după sinucidere lui (Imagine: Daily Mail)

Liderul SS (Schutzstaffel), care a instrumentat uciderea a peste şase milioane de evrei în timpul Holocaustului, a înghiţit o pilulă de cianură în mai 1945, după ce a fost arestat de câţiva ofiţeri din Serviciul britanic de contrainformaţii.

Caporalul britanic Guy Adderley a realizat această fotografie când trupul lui Himmler "era cald încă", potrivit propriilor declaraţii, şi a păstrat imaginea ca amintire din perioada serviciului său militar.

Fotografia va fi scoasă la licitaţie de familia lui Adderley şi a fost estimată la un preţ cuprins între 2.000 de lire sterline (2.375 de euro) şi 3.000 de euro (3.563 de euro).

Licitaţia este organizată de casa Dreweatt's şi va avea loc pe 29 martie, în oraşul britanic Bristol.

Malcolm Claridge, un expert al casei organizatoare, a declarat: "Himmler era al doilea om ca importanţă în Germania nazistă. El conducea Gestapo-ul şi lagărele de concentrare şi este considerat a fi arhitectul Holocaustului".

Himmler şi-a ras mustaţa şi şi-a acoperit un ochi cu un bandaj încercând să scape de trupele Aliaţilor la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, însă a fost capturat de ofiţerii britanici în oraşul Bremen. Aceştia au bănuit că ceva nu este în ordine, remarcând cât de noi erau actele (false, n.r.) de identitate pe care Himmler le prezentase în timpul unui control.

Himmler urma să fie judecat în cadrul procesului intentat la Nürnberg criminalilor de război, însă s-a sinucis în celula sa înghiţind o pastilă de cianură, iar trupul său a fost înhumat într-un mormânt nemarcat din cimitirul din Lüneburg Heath, ce nu a fost niciodată identificat.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici