Litoral: 17 trupe internaţionale, între care The Kooks, şi 44 româneşti, la Spellground festival - FOTO

Cel mai mare festival de muzică de pe litoral- "Spellground Festival” - va pune stăpânire pe nordul litoralului la jumătatea lunii august, din Constanţa până în Năvodari, zeci de artişti români şi internaţionali confirmând deja prezenţa, între aceştia cap de afiş fiind trupele The Kooks şi Röyksopp.

334 afișări
Imaginea articolului Litoral: 17 trupe internaţionale, între care The Kooks, şi 44 româneşti, la Spellground festival - FOTO

Litoral: 17 trupe internaţionale, între care The Kooks, şi 44 româneşti, la Spellground festival - FOTO

Cu trei scene, 17 trupe internaţionale şi 44 româneşti, festivalul, ce se va desfăşura între 12 şi 14 august este descris de către organizatori drept un tărâm magic, unde arta va prinde viaţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În total vor fi peste 300 de artişti, care timp de trei zile vor pune stăpânire pe Constanţa, headliner-ii festivalului fiind trupa britanică de rock The Kooks şi cea norvegiană de electro, Röyksopp, cărora li s-au adăugat britanicii de Editors şi Biffy Clyro.

"Evenimentul pe care l-am gândit şi la care muncim de mai bine de un an este menit să fie unul dintre cele mai mari evenimente din România, un festival centrat pe muzică live, un festival care îşi propune să devină un simbol pentru oraşul Constanţa, un festival care se va desfăşura pe o distanţă de aproape 10 kilometri, între Parcul Tăbăcărie, fiind cel mai sudic punct, şi Tabăra Năvodari, cel mai nordic punct. Vom avea trei scene. Scena Master Stage, este cea mai mare scenă care a fost montată vreodată în Constanţa, o scenă de dimensiuni impresionante, de 20 de metri pe 16 metri înălţime. Este scena pe care vor urca headlinerii Biffy Clyro, Editors, Kooks, trupe care ţin capetele de afiş la toate marile festivaluri din Marea Britanie. Scena de electro va fi poziţionată în Năvodari, pe plaja din Năvodari. Zona Parcului Tăbăcărie va deveni o zonă uriaşă de picnic, o zonă pet-friendly şi kids friendly, o zonă în care ne putem strânge înainte de festival cu prietenii, cu familia, pentru a face încălzirea. Uşor vor merge pe jos până în Campusul Universităţii, unde vom avea această scenă gigant despre care v-am vorbit. Din toate punctele de vedere acest eveniment este cel mai mare care a fost organizat vreodată în Constanţa, atât din punct de vedere al desfăşurării pe suprafaţă, al trupelor ce participă, cât şi al numărului lor. Din punctul nostru de vedere, cu această ocazie şi cu acest festival Constanţa intră pe harta marilor festivaluri ale ţării şi nu numai ale ţării, ci putem spune cu încredere ale lumii pentru că stăm cu mândrie cu acest line-up pe lângă orice festival internaţional”, a declarat, marţi, organizatorul festivalului, Titus Lipovan.

Luke, Hugh, Peter şi Alexis, cunoscuţi ca The Kooks, vor aduce pe scena de la Spellground un indie rock cu influenţe puternice atât din zona "invaziei britanice” din 1960, cât şi din cea post punk. Trupa a fost premiată cu Platină de şapte ori, în UK, Australia şi Irlanda, o nominalizare la Brit Awards şi locul I în UK Album Charts.

Cu vânzări cumulate de peste două milioane de exemplare în toată lumea, Editors a ars repede etapele: de la trupa de facultate la panteonul legendelor muzicii britanice. De la primele piese de referinţă, Bullets, Munich sau Blood, până la cel mai recent single devenit hit, All the Kings, acordurile inedite şi stilul vocal inconfundabil semnat de Tom Smith au spus lumii sus şi tare: Editors sunt incomparabili.

Cei trei scoţieni de la Biffy Clyro au şocat, încântat şi revoltat deopotrivă. Cu influenţe care variază de la Metallica la Rush sau Pixies, trupa şi-a sedimentat locul în topul celor mai complexe apariţii ale începutului de secol. Piese precum Many of Horror, Mountains sau Biblical au cucerit fani din multe sfere muzicale şi le-au câştigat băieţilor un bine-meritat titlu de Best British Band la NME Awards din 2013.

Svein şi Torbjørn, duo-ul norvegian de muzică electronică din Tromsø, care din 1998 activează sub numele Röyksopp revin în România. După sute de concerte live, cinci albume clasate în topuri internaţionale, colaborari cu solişti precum Robyn, Lykke Li, Karin Dreijer-Andersson, două nominalizări la Grammy Awards, şapte trofee Spellemann câştigate, demonstrează cu noul show pregătit pentru acest an că albumul The Inevitable End este un nou început experimental futuristic.

Fanii muzicii electronice vor petrece trei zile pe plajă alături de Fritz Kalkbrenner, Dennis Ferrer, Soul Clap, Wolf + Lamb, Pillowtalk, Nick Monaco, Doctor Dru, Aquarius Heaven, Chopstik & Johnjon, Andre Hommen, Life on Planets.

Până acum au confirmat prezenţa The Kooks, Royksopp, Biffy Clyro, Editors, Amber Run, Oscar and the Wolf, Fritz Kalkbrenner, Dennis Ferrer, Soul Clap, Wolf + Lamb Pillowtalk, Nick Monaco, Doctor Dru, Aquarius Heaven, Chopstick & Johnjon, Andre Hommen, Life On Planets, Aylin and the Lucky Charms, Byron, Carla's Dreams, CTC (Doc, Deliric, Vlad Dobrescu, DJ Nasa), Coma, Duro Disco, EIDO, Electric Tuxedo, Flesh Rodeo, Grimus, Golan - live act, Gojira & Planet H, Helen, Karpov not Kasparov, Kasim live, Les Elephants Bizarres, Lisiere Collectif, Loungerie II, Luni la Teatru, Macanache & The Putreds, Maga&Tudoran, Melting Dice, None of the Above, Omelette, Otherside, Pinholes, Pixels, ROA, RoadKillSoda, Rockabella, Robin and the Backstabbers, Satellites, Sophisticated Lemons, S.P.O.C., Stema, Sunet Fin, The Kryptonite Sparks, The Bread Pits, The Mono Jacks, The Speakers, Toulouse Lautrec, We Singing Colors, Yelllow, Zdob şi Zdub.

Pentru cele trei zile de distracţie, organizatorii pun la dispoziţie un camping exclusiv Spellground, cu vedere la mare şi ieşire la plaja din Năvodari, transport gratuit cu double-decker între toate zonele pe toată perioada festivalului, pachete de cazare la hotel cu abonament Spellground inclus, sporturi nautice, show-uri inedite de video-mapping şi multe alte surprize.

Biletele de o zi, la preţul special de 130 de lei, vor fi puse în vânzare până pe 15 iulie. La intrare, în ziua evenimentului, biletele vor fi disponibile la preţul de 185 de lei. Cei care şi-au cumpărat deja bilete şi, din motive obiective, nu pot ajunge la noul Spellground, pot solicita recuperarea contravalorii biletelor începând cu data de 29 iunie.

De asemenea, ultimele 5.000 de abonamente la preţul de 295 lei vor fi puse în vânzare în reţeaua de distribuţie Eventim sau pe http://www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate cu Bilete.ro şi în magazinele Germanos.

"Am vândut bilete în Bulgaria, în Turcia. Oameni care vin pentru aceste trupe. Constanţa are ocazia cu acest festival să lupte direct cu litoralul bulgăresc. (...) Un astfel de festival, cu line-up cu trupe englezeşti, poate atrage foarte uşor mulţi turişti străini. Mai ales preţurile - pachetul de 295 de lei, undeva la 70 de euro, bate de departe orice ofertă pe care un turist ar putea să o găsească în Anglia”, a mai spus Titus Lipovan, care a precizat ca jumătate din trupele străine vor rămâne 3-4 zile, în concediu, în Mamaia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici