Locul din România unde se fabrică pantofii celui mai valoros brand de lux din lume

Publicatia britanica ”The Guardian” a relatat pe larg despre fabrica din România, in care grupul francez LVMH, unul dintre cei mai mari producatori din lume, ar fabrica incaltaminte de lux pe care o vinde apoi ca fiind ”made in Italy”, scrie ONE.

3138 afișări
Imaginea articolului Locul din România unde se fabrică pantofii celui mai valoros brand de lux din lume

Locul din România unde se fabrică pantofii celui mai valoros brand din lume

Un secret al brandului de lux Louis Vuitton Moet Hennessy este existenta fabricii din Cisnadie, Sibiu. In uzina Somarest se produc sute de perechi de pantofi, care sunt vanduti cu preturi intre 500 si 1800 de lire sterline, in strainatate, potrivit ONE.

Managerii fabricii fac eforturi pentru a se asigura ca nu exista o transparenta in ceea ce priveste marca Louis Vuitton, mai ales in urma refuzului pe care l-au primit,  in 2014, o echipa a unei televiziuni franceze care au dorit sa intre in fabrica.

Fabrica de la Cisnadie a fost deschisa in 2002, iar in 2004 uzina producea aproximativ 150 de perechi de pantofi pe saptamana. In 2009 a fost deschisa o noua fabrica, la Avrig, care se ocupa cu productia de componente pentru genti si valize, conform theguardian.com. Jurnalistii mai sustin ca in uzina Somarest se produc, in prezent, 100.000 de perechi pe an, pantofi care ies pe poarta fabricii, insa fara talpa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici