Locul în care a fost descoperită cea mai veche fosilă a unui scorpion. Are peste 400 de milioane de ani vechime

Oamenii de ştiinţă au identificat cea mai veche specie de scopion care a trăit în urmă cu peste 400 de milioane de ani şi care putea supravieţui atât pe uscat cât şi sub apă, relatează Science Daily.

264 afișări
Imaginea articolului Locul în care a fost descoperită cea mai veche fosilă a unui scorpion. Are peste 400 de milioane de ani vechime

sursa FOTO: Hepta

Oamenii de ştiinţă au descoperit fosila celei mai vechi specii de scorpion, cu o vechime de 437 de milioane de ani şi a cărui sistem respirator şi circulator oferă indicii despre tranziţia animalelor de la mediul marin la cel terestru, relatează Science Daily.

Fosila de scorpion a fost descoperită în Wisconsin în 1985, iar experţii au determinat că aparţine erei paleozoice. 

Cercetătorii au fost foarte surprinşi să observe că structura internă a fosilei de scorpion este similară cu cea a scorpionului actual care trăieşte exclusiv pe uscat dar şi cu cea a crabilor care trăiesc în mediul acvatic. 

Această informaţie situează scorpionul drept una dintre primele vieţuitoare care a reuşit să facă trecerea de la viaţa în mediul marin la o existenţă pe uscat.

Scorpiunul fosilizat a fost numit de cercetători drept "scorpionul vânător" şi măsoară 2,5 centimetri, aproximativ aceeaşi dimensiune cu a scorpionilor actuali. 

Experţii consideră această descoperire drept una revoluţionară pentru lumea ştiinţei, deoarece oferă un model pentru maniera în care toate celelalte animale, inclusiv mamiferele s-au adaptat la viaţa pe uscat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici