Lupta dintre rock&roll şi folclor, disputată la Sala Palatului, în show-ul lui Ştefan Bănică Jr.

Ştefan Bănică Jr. susţine, pentru al 13-lea an consecutiv, concertele sale de Crăciun, la Sala Palatului din Bucureşti, iar vineri seară, când a avut loc primul show, un moment inedit a fost cel în care artistul s-a "duelat" cu Nicolae Botgrors, într-o luptă muzicală dintre rock 'n' roll şi folclor.

618 afișări
Imaginea articolului Lupta dintre rock&roll şi folclor, disputată la Sala Palatului, în show-ul lui Ştefan Bănică Jr.

Stefan Banica jr. (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

Ştefan Bănică Jr. a pregătit pentru fanii care vin să-l vadă în concertele de Crăciun o mulţime de surprize. Primul show de anul acesta a avut loc vineri, Sala Palatului devenind neîncăpătoare pentru admiratorii artistului, care au venit să-l asculte cântând atât piese noi, cât şi melodii pe care le interpretează an de an.

Timp de mai bine de două ore, peste 4.000 de persoane au cântat, au dansat şi s-au bucurat de show-ul oferit de Ştefan Bănică Jr.

Fiind un concert dedicat sărbătorii de Crăciun, Ştefan Bănică Jr. a început spectacolul în forţă, cu o melodie dedicată acestei zile. Astfel, cântăreţul le-a urat "Crăciun fericit!" tuturor celor prezenţi la spectacol, folosindu-se de cântecul "Merry Christmas". Alături de Ştefan Bănică Jr. pe scenă au fost şi dansatorii din baletul său, care au întregit "tabloul" unui show de neratat.

Ştefan Bănică Jr. nu doar a cântat, ci a şi dansat şi şi-a folosit chiar şi talentul actoricesc pentru a-i convinge pe spectatori să se ridice de pe scaune şi să se distreze alături de el.

Unul dintre momentele speciale ale serii a fost apariţia pe scenă a Monicăi Anghel, alături de care Ştefan Bănică Jr. a cântat piesele "Mi-e dor de ochii tăi" şi "Spune-mi", dar şi o melodie gospel - "Walk in Jerusalem".

Au urmat piese ca "Doar un Crăciun cu tine", "Doar odată-i Crăciunul", dar Ştefan Bănică Jr. a cântat şi melodia "Cum am ajuns să te iubesc", împreună cu artiştii din backing vocals şi cu Isidor, un tânăr talentat care a adus o notă distinctă melodiei, printr-un beatbox inspirat. Acest cântec a fost interpretat acapela, fără niciun fel de instrumentaţie.

Aşa cum a promis, Ştefan Bănică Jr. a cântat şi piese noi, la concertul susţinut la Sala Palatului. Una dintre acestea, "Mama", i-a fost dedicată celei care l-a ajutat şi l-a sprijinit în a-şi urma visul, dar şi tuturor femeilor care fac sacrificii pentru copiii lor. Melodia s-a bucurat de aprecierea publicului, fiind îndelung aplaudată.

Un moment inedit al serii a fost intrarea în scenă a lui Nicolae Botgros, împreună cu lăutarii din Chişinău, pentru a se "duela" cu Ştefan Bănică Jr., într-o luptă dintre rock 'n' roll şi muzică populară. În această dispută muzicală au fost implicate piesele "Super Love" şi "Veta", care au încântat spectatorii prin îmbinarea acordurilor de rock 'n' roll cu cele de folclor. Câştigător indiscutabil în această competiţie a fost publicul, care a cântat, a dansat şi s-a distrat împreună cu cei doi artişti.

Dansul a continuat la Sala Palatului cu "S-o facem lată", imediat după ce artistul a reuşit să ridice sala în picioare cu "Toată lumea dansează".

Înainte de încheierea concertului, Ştefan Bănică Jr. a invitat pe scenă un cor de copii, alături de care a interpretat o piesă de Crăciun, transmiţându-le celor din sală gândurile sale bune cu prilejul acestei sărbători.

Drept urmare, după două ore de muzică, dans şi voie bună, Ştefan Bănică Jr. a părăsit scena, în aplauzele publicului. Pentru că a fost îndelung ovaţionat, artistul s-a întors pe scenă şi a mai interpretat "Ani de liceu" - timp în care pe ecranele amplasate pe scenă au fost proiectate imagini din filmul omonim -, "Epilog" şi "Can't Help Falling In Love". Pe aceste acorduri, concertul de vineri al lui Ştefan Bănică Jr. s-a încheiat, însă spectatorii îl mai pot vedea şi sâmbătă şi duminică, la Sala Palatului din Bucureşti, când sunt programate următoarele reprezentaţii ale show-urilor de Crăciun.

Cu 53 de concerte de Crăciun sold-out, susţinute la Sala Palatului din 2002 şi până în prezent, peste 255.000 de spectatori doar la concertele de Crăciun, cu 15 discuri de autor lansate, vândute în peste 500.000 de exemplare, cu o carieră de peste 25 de ani în muzică, teatru, film şi televiziune, Ştefan Bănică Jr. este unul dintre cei mai iubiţi artişti din România şi reprezintă un adevărat brand, un reper în peisajul showbiz-ului românesc, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici