Madonna denunţă expansiunea extremei drepte în Europa

Cântăreaţa Madonna a denunţat vineri creşterea influenţei extremei drepte şi a antisemitismului în Europa în general şi în Franţa în special, atrăgând din nou nemulţumirea Frontului Naţional, partid de extremă dreapta tot mai popular în Franţa.

70 afișări
Imaginea articolului Madonna denunţă expansiunea extremei drepte în Europa

Madonna denunţă expansiunea extremei drepte în Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Madonna a declarat vineri, într-un interviu pentru postul de radio francez Europe-1, că "nivelul de intoleranţă este înfricoşător" în Europa şi a descris Frontul Naţional ca fiind un partid "fascist", transmite Associated Press.

În timpul unui concert din 2012 de la Paris, Madonna a difuzat un videoclip care includea o imagine a liderului Frontului Naţional, Marine Le Pen, cu o svastică pe frunte. Partidul a dat-o în judecată pe artistă, dar acţiunea în instanţă a fost respinsă de justiţia franceză.

Avocatul Frontului Naţional, Wallerand de Saint-Just, a declarat că partidul ar putea relua acţiunea legală împotriva Madonnei la viitorul său concert din Franţa, din această vară.

Fondatorul Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen, a fost condamnat în repetate ori pentru rasism şi antisemitism, dar fiica sa, Marine, care i-a succedat la conducerea formaţiunii politice, a încercat să se distanţeze de aceste probleme.

Concertele şi spectacolele live ale artistei sunt generează adeseori controverse puternice şi aduc frecvent critici acerbe lumii politice şi liderilor mondiali. Cântăreaţa promovează, în cadrul concertelor sale, mesaje de toleranţă şi antirasiste, antihomofobe şi antisemite.

Considerată "una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor", numită şi "Queen of Pop (regina muzicii pop)", Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă din secolul XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

În august 2009, Madonna a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului "Sticky and Sweet", în care a făcut referire la intoleranţa faţă de romi, publicul huiduind pentru câteva momente declaraţiile artistei.

Cel mai recent album lansat de Madonna, al 12-lea din carieră, a fost "MDNA", apărut în 2012. Artista americană va lansa un nou album de studio, "Rebel Heart" în martie 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici