Madonna, inclusă în Rock and Roll Hall of Fame

Starul pop Madonna, compozitorul de folk-rock Leonard Cohen, starul rock John Mellencamp, grupul pop The Dave Clark Five şi rockerii de la The Ventures au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni, la New York, informează accesshollywood.com.

27 afișări
Imaginea articolului Madonna, inclusă în Rock and Roll Hall of Fame

Madonna, inclusă în Rock and Roll Hall of Fame (Imagine: Mediafax Foto)

Cele cinci personalităţi incluse în Rock and Roll Hall of Fame au fost alese în urma voturilor a 600 de profesionişti din industria muzicii. "Reprezintă cu adevărat spectrul larg al rock and roll-ului", a declarat Joel Peresman, preşedintele Fundaţiei Rock and Roll Hall of Fame, în decembrie, când a anunţat starurile care vor fi onorate în 2008.

Artiştii devin eligibili pentru Hall of Fame dacă au împlinit 25 de ani de la lansarea albumului sau single-ului lor de debut, iar imaginea lor este expusă permanent la muzeul Rock and Roll Hall of Fame din Cleveland, Ohio.

Membrii trupei britanice a anilor '60 The Dave Clark Five - Dave Clark, Lenny Davidson, Rick Huxley, Denis Payton şi Mike Smith - şi Mellencamp au mai fost nominalizaţi anterior, dar acesta este primul an în care Madonna a devenit eligibilă.

Madonna, în vârstă de 49 de ani, şi-a făcut debutul în 1982, iar primul său album, "Madonna", a inclus hituri precum "Holiday", "Borderline" şi "Lucky Star", care au transformat-o repede într-una dintre cele mai bogate artiste pop, având în prezent peste 200 de milioane de albume vândute în lumea întreagă. Starul a fost inclus în Hall of Fame de mai tânărul său coleg de breaslă Justin Timberlake.

Canadianul Leonard Cohen, care este şi un apreciat poet şi romancier, a fost descris de reprezentanţii Rock and Roll Hall of Fame drept "un simbol al mişcării compozitorilor cântăreţi ai stilului folk-rock" şi "unul dintre cei mai influenţi muzicieni".

În 1965, The Dave Clark Five se aflau pe primul loc în topurile britanice, cu "Glad All Over" şi au fost descrişi de fundaţie drept "un fenomen pop uriaş". Trupa s-a destrămat în 1970 şi a vândut până în prezent peste 50 de milioane de albume.

Membrii The Ventures - Bob Bogle, Nokie Edwards, Gerry McGee, Mel Taylor, Don Wilson -, originari din Seattle, printre ale căror hituri se numără "Walk Don't Run" şi "Hawaii Five-O", au fost descrişi de fundaţie drept una dintre cele mai definitorii trupe de rock instrumental ale anilor '60.

În ceea ce-l priveşte pe Mellencamp, acesta a fost descris drept "un simbol al speranţei, luptei, pasiunii americane". Cântăreţul numără hituri precum "Hurts So Good", "Pink Houses" şi "I Need A Lover".

Ceremonia, care a avut loc la hotelul Waldorf-Astoria din New York, a fost difuzată de postul de televiziune VH1 Classic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici