Manuscrisul hitului The Beatles „Hey Jude” a fost vândut la licitaţie pentru un preţ de nouă ori mai mare decât cel estimat

  • Manuscrisul hitului The Beatles „Hey Jude” a fost vândut vineri la licitaţie pentru 910.000 dolari
  • Foaia de hârtie cu textul parţial a fost scris de Paul McCartney în 1968
  • A fost vândută pentru un preţ de nouă ori mai mare decât cel la care era estimat
360 afișări
Imaginea articolului Manuscrisul hitului The Beatles „Hey Jude” a fost vândut la licitaţie pentru un preţ de nouă ori mai mare decât cel estimat

Sursa foto: Profimedia

O foaie de hârtie cu textul parţial al piesei „Hey Jude”, scris de Paul McCartney pentru o sesiune de înregistrări, în 1968, a fost vândută pentru 910.000 dolari la o licitaţie online organizată vineri de casa Julien's Auctions în Torrence, California.

Preţul pentru care a fost vândut manuscrisul a fost de nouă ori mai mare decât cel la care l-au estimat specialiştii.

La aceeaşi licitaţie, o membrană pentru tobă cu logoul The Beatles, folosită în primul turneu nord-american al formaţiei, din 1964, a fost vândută pentru 200.000 de dolari.

250 de obiecte legate de istoria trupei au fost oferite la această licitaţie, care a marcat 50 de ani de când Paul McCartney a anunţat că se desparte de The Beatles, potrivit Reuters.

Paul McCartney, John Lennon şi George Harrison au format The Beatles în 1960, împreună cu Pete Best, care, în august 1962, a fost înlocuit cu Ringo Starr.

Pe 10 aprilie 1970, Paul McCartney a trimis presei un comunicat în care îşi anunţa noul album solo, iar, întrebat dacă despărţirea este temporară sau permanentă, acesta a răspuns că nu ştie.

În 1974, cariera unuia dintre cele mai celebre grupuri muzicale din istorie era încheiată legal şi formal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici