Marcel Iureş, în serialul "Crossing Lines", difuzat la televiziunea AXN şi lansat joi, la Bucureşti

Sezonul al doilea al serialului "Poliţişti fără Frontiere/ Crossing Lines", în care joacă şi actorul român Marcel Iureş, a fost lansat oficial joi, într-un eveniment organizat la Bucureşti, şi va fi difuzat la televiziunea AXN, începând din 23 septembrie.

1725 afișări
Imaginea articolului Marcel Iureş, în serialul "Crossing Lines", difuzat la televiziunea AXN şi lansat joi, la Bucureşti

Marcel Iureş, în serialul "Crossing Lines", difuzat la televiziunea AXN şi lansat joi, la Bucureşti

Noul sezon al serialului "Poliţişti fără frontiere", o producţie originală a AXN, filmată în totalitate în Europa, va reprezenta punctul central al grilei de toamnă a acestei televiziuni.

Primul episod al celui de-al doilea sezon al serialului, în care poate fi văzut şi actorul Marcel Iureş, în rolul gangsterului Dimitrov, a fost prezentat, joi, într-un eveniment organizat la Bucureşti de televiziunea AXN.

Evenimentul a fost moderat de jurnalista de investigaţie Miruna Munteanu şi l-a avut ca invitat special pe psihologul criminalist Tudorel Butoi, care a făcut o paralelă între "cheile" din serialul "Poliţişti fără Frontiere" şi cheile unora dintre cele mai cunoscute cazuri de crimă din România, precum cel al lui Ioan Luchian Mihalea şi cel al Elodiei Ghinescu.

La televiziunea AXN, primul episod din noul sezon al serialului "Poliţişti fără Frontiere" va fi difuzat pe 23 septembrie, de la ora 22.00.

"Poliţişti fără Frontiere" se bucură de o distribuţie consacrată, avându-i în rolurile principale pe actorii William Fichtner şi Donald Sutherland. Totodată, actorul român Marcel Iureş apare în mai multe episoade ale sezonului al doilea al acestui serial.

"Poliţişti fără Frontiere" spune povestea unei echipe formate din cinci poliţişti tineri şi entuziaşti, reuniţi din tot spaţiul Uniunii Europene şi conduşi de căpitanul Louis Daniel, o legendă a Poliţiei Naţionale Franceze. Acţionând sub tutela Curţii Internaţionale împotriva Criminalităţii (ICC), în lupta cu cei mai aprigi criminali din Europa, ei sunt puşi faţă în faţă cu proprii demoni interiori, în timp ce învaţă pas cu pas să aibă încredere unul în celălalt şi să funcţioneze cu succes ca o echipă. Fiecare personaj întruchipează o istorie diferită, cu o personalitate aparte, dând astfel naştere unei poveşti complexe.

În sezonul al doilea al serialului "Poliţişti fără Frontiere", sfâşiată de pierderea Annei-Marie (Moon Dailly), echipa are la dispoziţie doar 24 de ore să îi găsească şi să îi salveze pe Louis (Marc Lavoine) şi Rebecca (Elsa Mollien). Între timp, Dorn (Donald Sutherland) joacă un joc periculos cu Dimitrov (Marcel Iureş). Sub presiune intensă, echipa reuşeşte să localizeze spaţiul unde Louis şi Rebecca sunt închişi şi torturaţi. Cu ajutorul inspectorului şef al Scotland Yard, Miles Lennon (Ray Stevenson), echipa reuşeşte să se apropie de răpitori, să îl salveze pe Louis şi să îl distrugă pe Dimitrov.

Marcel Iureş a mai jucat în producţii străine, ca "The Tulse Luper Suitcases, Part 2: Vaux to the Sea" (regia Peter Greenaway), "Layer Cake" (regia Matthew Vaughn), "Goal!", "Isolation" şi "Piraţii din Caraibe: La capătul lumii". De asemenea, actorul a jucat în "Logodnicii din America" şi în filmul pe care Francis Ford Coppola l-a realizat în România, inspirat de romanul lui Mircea Eliade, "Youth Without Youth/ Tinereţe fără tinereţe".

Totodată, actorul Marcel Iureş a jucat în mai multe episoade ale celui de-al patrulea sezon al serialului american "Riposta/ Strike Back". Serialul, regizat, printre alţii, de Michael J. Bassett, a fost difuzat de HBO România, din distribuţia acestuia făcând parte Philip Winchester, Sullivan Stapleton şi Rhona Mitra.

Urmând succesului înregistrat de producţiile originale AXN "Hannibal" şi "Firma", serialul din genul crimă-dramă "Poliţişti fără frontiere" a avut premiera pe AXN România în toamna anului 2013, în România şi restul ţărilor din Europa Centrală.

Creat şi regizat de Edward Allen Bernero (cunoscut pentru "Criminal Minds" şi "Third Watch"), fost poliţist în Chicago, şi de Rola Bauer ("Treasure Guards", "The Pillars of the Earth"), serialul "Poliţişti fără Frontiere" este produs de Tandem Communications şi comandat în parteneriat cu grupul francez TF1.

Acţiunea serialului se desfăşoară într-un decor european - Cehia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia şi Slovenia -, din distribuţie făcând parte şi actori din ţările în care se petrece acţiunea serialului.

Pornind de la experienţa sa ca poliţist în Statele Unite ale Americii, producătorul Edward Allen Bernero imaginează în noul serial AXN o echipă de poliţişti de elită care pot urmări criminali în toată Europa, fără a se lovi de bariere birocratice. În această lume nouă a graniţelor deschise, unele infracţiuni cer o acţiune de stopare atât de urgentă, criminalii sunt atât de mobili, încât singurul sistem existent, Europol, s-a dovedit de cele mai multe ori a fi greoi şi ineficient. La fel ca în Statele Unite înainte de existenţa FBI, societatea civilă are nevoie de o unitate specială care să gestioneze crimele transfrontaliere.

"Crossing Lines" este al treilea serial de tip dramă al SPT Networks, după "Firma", lansat în 2012, şi "Hannibal" (2013).

AXN are peste 16 milioane de abonaţi doar în Europa Centrală, unde este difuzat în şase ţări - Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, România şi Bulgaria -, şi în cinci ţări din regiunea Adriatică - Serbia, Croaţia, Slovenia, Macedonia şi Muntenegru. Publicul ţintă principal al televiziunii este reprezentat de tineri adulţi din grupul de vârstă 18-34 de ani. Pe lângă seriale de bună calitate, AXN difuzează şi filme de la Sony Pictures şi de la alte studiouri.

Sony Pictures Television, companie a Sony Pictures Entertainment, este unul dintre furnizorii principali ai industriei micului ecran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici