Martin Sheen laudă curajul fiului său Charlie Sheen, care a anunţat public că este infectat cu HIV

Actorul american Martin Sheen a lăudat curajul de care a dat dovadă fiul său Charlie Sheen, care a anunţat, marţi, într-un interviu televizat, că a fost diagnosticat cu HIV în urmă cu patru ani, informează bbc.com.

1649 afișări
Imaginea articolului Martin Sheen laudă curajul fiului său Charlie Sheen, care a anunţat public că este infectat cu HIV

Martin Sheen laudă curajul fiului său Charlie Sheen, care a anunţat public că este infectat cu HIV (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu-mi vine să cred cât de mult curaj a avut. Sper că această zi (marţi, n.r.) este prima din restul vieţii lui Charlie Sheen pe care el o va trăi ca un om liber", a declarat Martin Sheen, în vârstă de 75 de ani, la un eveniment din Florida, potrivit Naples Daily News.

Charlie Sheen a pus capăt numeroaselor speculaţii din mass-media despre starea lui de sănătate, confirmând, marţi, într-un interviu acordat postului de televiziune NBC că este seropozitiv.

"Sunt aici pentru a recunoaşte faptul că sunt infectat cu HIV şi pentru că trebuie să pun capăt aici unui val de atacuri violente împotriva mea, ce au la bază jumătăţi vagi de adevăr, şi unor poveşti extrem de dăunătoare, potrivit cărora eu aş pune în pericol sănătatea altor oameni. Acest lucru este departe de adevăr", a declarat Charlie Sheen în emisiunea de televiziune "Today", prezentată de Matt Lauer, adăugând că a primit acel diagnostic în 2011.

"Sunt doar trei litere (HIV, n.r.), dar ele reprezintă un lucru pe care îl accepţi foarte greu. Reprezintă un punct de cotitură în viaţa unui om", a adăugat starul hollywoodian în vârstă de 50 de ani, care a vorbit apoi despre "ruşinea şi furia" pe care le-a resimţit după diagnosticul iniţial, care l-a determinat să consume "alcool şi droguri într-un mod abuziv".

"Acum am început să simt responsabilitatea de a avea un alt comportament şi de a-i ajuta pe ceilalţi oameni seropozitivi", a dezvăluit Charlie Sheen.

"Se gândea la acest anunţ de mai multe luni, iar noi, familia, l-am încurajat să îl facă public", a spus Martin Sheen, la conferinţa Global Financial Leadership, organizată marţi seară.

Martin Sheen, care a participat la acel eveniment alături de actorul Kevin Spacey, spune că simte "o mare uşurare" după anunţul public al fiului său.

"I-am scris imediat un mesaj, în care i-am spus că, dacă aş avea şi eu curajul său, atunci aş schimba lumea", a adăugat Martin Sheen.

Anunţul făcut marţi de Charlie Sheen i-a determinat pe fanii actorului să ia cu asalt reţelele de socializare pentru a-l încuraja pe starul hollywoodian.

Fostul jucător de baschet Magic Johnson, o veritabilă legendă a NBA-ului, a transmis la rândul său un mesaj de încurajare: "Sper că mi se va alătura în efortul de a educa lumea". Magic Johnson, în vârstă de 56 de ani, a dezvăluit că era infectat cu HIV în 1991. De atunci, fostul sportiv de performanţă a sprijinit lupta împotriva HIV şi SIDA prin intermediul fundaţiei sale de caritate - Magic Johnson Foundation.

Un alt atlet renumit care este infectat cu HIV şi-a exprimat sprijinul pentru Charlie Sheen după anunţul de marţi al acestuia. Greg Louganis, dublu campion olimpic la sărituri în apă, care a fost diagnosticat cu HIV în 1988, a lăudat curajul lui Charlie Sheen "de a redeschide dialogul" pe plan mondial despre acest virus periculos.

Viaţa personală a actorului Charlie Sheen a fost deosebit de turbulentă, marcată de numeroase scandaluri intens mediatizate, provocate de dependenţa de alcool şi de droguri, divorţuri şi violenţă conjugală. De altfel, din cauza acestor scandaluri, Charlie Sheen a fost concediat, în 2011, din distribuţia serialului "Doi bărbaţi şi jumătate".

Charlie Sheen a fost căsătorit de trei ori: cu Donna Peele, în perioada 1996-1996, cu actriţa Denise Richards, în perioada 2002 - 2006, şi cu actriţa Brooke Mueller, în perioada 2008 - 2011. Charlie Sheen s-a logodit cu o actriţă porno, Brett Rossi, de Ziua Îndrăgostiţilor din 2014, în timpul unei vacanţe în Hawaii. Relaţia lor s-a încheiat după câteva luni, în octombrie 2014.

Starul american are cinci copii: Cassandra Estevez, în vârstă de 30 de ani, care provine din relaţia cu iubita din liceu a actorului, Paula Profit; fiicele Sam, în vârstă de 11 ani, şi Lola, în vârstă de 10 ani, cu actriţa Denise Richards; gemenii Bob şi Max, în vârstă de şase ani, cu Brooke Mueller.

În 2010, Charlie Sheen a fost cel mai bine plătit actor de televiziune din lume, câştigând 1,8 milioane de dolari pentru fiecare episod din serialul de comedie "Doi bărbaţi şi jumătate/ Two and a Half Men", în care a interpretat rolul personajului Charlie Harper, un afemeiat notoriu.

Martin Sheen a jucat alături de fiul său Charlie Sheen în filmul "Wall Street", din 1987, şi în comedia "Formidabilul 2/ Hot Shots ! Part Deux", din 1993.

Martin Sheen a interpretat apoi rolul preşedintelui Statelor Unite în serialul american de televiziune "Viaţa la Casa Albă/ The West Wing", care a rulat pe micile ecrane nord-americane timp de şapte sezoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici