Matematica secretă din spatele unui foc de artificii perfect a fost explicată. Ce trucuri trebuie aplicate

Blogul Maths for Grown Ups a subliniat faptul că un foc de artificii trebuie să fie lansat la unghiul corect pentru ca privitorii să fie în siguranţă.

435 afișări
Imaginea articolului Matematica secretă din spatele unui foc de artificii perfect a fost explicată. Ce trucuri trebuie aplicate

Matematica secretă din spatele unui foc de artificii perfect a fost explicată. Ce trucuri trebuie aplicate

Ei încep prin a explica că un foc de artificii este "un proiectil pus într-un tub de mortar, care se sprijină pe pământ". Când acest proiectil este aprins, se declanşează o reacţie chimică şi proiectilul este lansat în aer, urmând o traiectorie previzibilă, înainte de a exploda în ceea ce a devenit cunoscut sub numele de foc de artificii, potrivit Mirror.
 
Maths for Grown Ups a comparat acest lucru cu acţiunea de a arunca o minge în aer, care se deplasează în sus la 90 de grade înainte de a cădea înapoi la 90 de grade. Bloggerul a spus: „Veţi observa că mingea se ridică şi, odată ce ajunge la o anumită înălţime, începe să cadă. Dacă o arunci direct în sus, va ajunge mai sus. Dacă o arunci în unghi, se duce mai departe".

În lumea fizicii, acest lucru este cunoscut sub numele de "traiectorie", deoarece traiectoria pe care o urmează un obiect atunci când este lansat în aer va fi curbă. Curba este cunoscută în mod specific sub numele de "parabolă", care este definită ca fiind "o formă de mişcare experimentată de un obiect sau o particulă care este proiectată în apropierea suprafeţei Pământului".

Această ecuaţie specială, potrivit Maths For Grown Ups, se spune că asigură siguranţa tuturor, deoarece focul de artificii trebuie să fie lansat la unghiul corect.
 
Pe blog se menţionează că explozibilii mai grei trebuie să aibă o forţă mai mare, astfel încât viteza să le poată duce la înălţimea potrivită.
 
Ecuaţiile sunt adesea pătratice, cu alte cuvinte, cel mai mare exponent al lor este 2”.
 
Exemplul folosit este: x2 + 3x - 9 = 0, care este practic ecuaţia din spatele celui mai sigur foc de artificii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici