Matt Damon a confirmat că va juca într-un nou film din seria "Bourne", care va fi lansat în 2016

Actorul Matt Damon a confirmat că va juca într-un nou film din franciza "Bourne", regizat de Paul Greengrass, precizând că acesta va fi lansat în 2016, potrivit hollywoodreporter.com.

170 afișări
Imaginea articolului Matt Damon a confirmat că va juca într-un nou film din seria "Bourne", care va fi lansat în 2016

Matt Damon a confirmat că va juca într-un nou film din seria "Bourne", care va fi lansat în 2016 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Matt Damon şi prietenul său Ben Affleck au acordat, vineri, un interviu televiziunii americane E!, în timp ce se aflau la un eveniment, confirmând amândoi prezenţa lui Damon în noul film din seria "Bourne".

Matt Damon a precizat că filmul va avea premiera în cinematografe în 2016.

În luna septembrie, The Hollywood Reporter relata faptul că Matt Damon, în vârstă de 44 de ani, şi regizorul britanic Paul Greengrass încearcă să încheie un acord cu studiourile Universal pentru realizarea unui nou film din seria cu spionul amnezic Jason Bourne, personaj făcut celebru de starul american.

Greengrass, în vârstă de 59 de ani, ar urma să fie şi scenaristul noii producţii, fiind pentru prima dată când va avea o astfel de contribuţie la seria "Bourne", după ce a regizat al doilea şi al treilea film al francizei, "Supremaţia lui Bourne/ The Bourne Supremacy", din 2004, respectiv "Ultimatumul lui Bourne/ The Bourne Ultimatum", din 2007.

Universal Pictures a continuat franciza cu pelicula "Moştenirea lui Bourne/ The Bourne Legacy", lansată în 2012, dar fără personajul Jason Bourne.

Actorul Matt Damon a interpretat rolul agentului Jason Bourne în primele trei filme ale seriei - "Identitatea lui Bourne/ The Bourne Identity" (2002), "Supremaţia lui Bourne/ The Bourne Supremacy" (2004) şi "Ultimatumul lui Bourne/ The Bourne Ultimatum" (2007) -, care au generat încasări totale de 945 de milioane de dolari pe plan mondial.

Al patrulea film din serie, intitulat "Moştenirea lui Bourne/ The Bourne Legacy" (2012), a obţinut încasări de 276,1 milioane de dolari.

Francizele cinematografice "Ocean's" şi "Jason Bourne" i-au adus actorului Matt Damon statutul de star la Hollywood şi, totodată, numeroase colaborări cu regizori şi actori de succes. Astfel, Matt Damon a jucat, printre altele, în "Cârtiţa", regizat de Martin Scorsese, "Agenţia secretă", de Robert de Niro, şi "Syriana", de Stephen Gaghan. El apare şi pe afişul filmului "Informatorul!/ The Informant!", regizat de Steven Soderbergh, în drama "Invictus", regizată de Clint Eastwood, dar şi în "Fraţii Grimm", de Terry Gilliam, lansat în 2005. De asemenea, Matt Damon a jucat alături de Jodie Foster în superproducţia hollywoodiană "Elysium".

Filmul "Ultimatumul lui Bourne/ The Bourne Ultimatum" a primit trei premii Oscar şi două BAFTA în 2008, dar şi un Empire Award pentru cel mai bun lungmetraj şi i-a adus lui Paul Greengrass onorurile pentru cel mai bun regizor din partea London Film Critics' Circle Awards.

Între două superproducţii cu Bourne, Greengrass a uimit publicul cu drama "United 93" (2006), povestea unui grup de pasageri şi a echipajului unui avion victime ale unui atac al piraţilor aerului pe 11 septembrie 2001 prezentată în timp real. Greengrass a scris scenariul şi a regizat "United 93" şi a fost, de asemenea, unul dintre producătorii filmului. Pentru acest film, a primit o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici