Maya Angelou. Google Doodle pentru a-i celebra aniversarea

Google marchează a 90-a aniversare a poetei Maya Angelou cu un Google Doodle special.

2420 afișări
Imaginea articolului Maya Angelou. Google Doodle pentru a-i celebra aniversarea

Maya Angelou. Google Doodle special dedicat pentru a-i marca aniversarea

Maya Angelou, născută Marguerite Annie Johnson la 4 aprilie 1928 s-a stins din viaţă la 28 mai 2014. A fost una dintre cele mai cunoscute poete, activiste pentru drepturile civile şi autoare americancă.

Angelou este celebră pentru cele şapte autobiografii care punctează trăirile ei din copilărie şi cele adulte timpurii.

I Know Why the Caged Bird Sings (1969), prima dintre ele, povesteşte despre viaţa ei până la vârsta de 17 ani şi i-a adus recunoaşterea  internaţională.

A publicat şi cărţi de eseuri, de poezie şi a fost creditată cu o listă de piese, filme şi emisiuni de televiziune cu o durată de peste 50 de ani. 

A devenit poetă şi scriitoare după o serie de ocupaţii precum bucătar, prostituată, dansatoare şi cântăreaţă în cluburile de noapte, membră a Porgy and Bess, coordonatoare a Southern Christian Leadership Conference si jurnalistă în Egipt şi Ghana.

A fost activă în Mişcarea drepturilor civile afro-americane şi a lucrat cu Martin Luther King, Jr. şi Malcolm X.

În Google Doodle-ul de azi poate fi auzită citind “Still I Rise,” alături de mărturii ae fiului ei, Guy Johnson, dar şi ale Oprah Winfrey, Laverne Cox, Alicia Keys, America Ferrera şi Martina McBride.

Keys o numeşte o renascentistă, în timp ce McBride spune că Angelou a inspirat-o să-şi scrie cântecele. La rândul ei, Winfrey o consideră un mentor. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici