Megadeth şi-a început turneul european, miercuri, la Bucureşti, cu un concert spectaculos - FOTO

Megadeth şi-a început noul turneu european miercuri, la Arenele Romane din Capitală, în faţa unui public entuziast de câteva mii de fani, cu un show care a cuprins atât piese de pe noul album, "Super Collider", cât şi vechi hituri ale formaţiei.

511 afișări
Imaginea articolului Megadeth şi-a început turneul european, miercuri, la Bucureşti, cu un concert spectaculos - FOTO

Megadeth şi-a început turneul european, miercuri, la Bucureşti, cu un concert spectaculos (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Show-ul de aproape două ore al americanilor a început cu "Trust" şi a mai inclus piese celebre precum "Peace sells", "Symphony of Destruction", "A tout le monde", "Skin o' my teeth", "She wolf" şi "Holy wars".

Megadeth a început la Bucureşti turneul de promovare a noului album al trupei, "Super Collider". De altfel, rockerii americani au cântat la Bucureşti în premieră piesa care dă titlul noului album şi nu s-au sfiit să vorbească cu spectatorii - fani de toate vârstele - şi chiar să arboreze steagul românesc pe scenă.

Următoarele două show-uri din turneul european al trupei Megadeth vor avea loc la Oslo şi la Copenhaga, vineri, respectiv sâmbătă.

Albumul "Super Collider" va fi lansat în magazine pe 4 iunie.

Trupa americană de heavy metal Megadeth a fost formată în 1983, de Dave Mustaine, în urma plecării sale din Metallica. Pionieră a genului thrash metal american, Megadeth a devenit celebră în anii '80, membrii formaţiei schimbându-se însă frecvent, în parte din cauza problemelor notorii provocate de abuzul de substanţe interzise. Din 1983 până în 2002, Mustaine şi basistul Dave Ellefson au fost singurii membri constanţi în trupă. Formaţia s-a destrămat în 2002, după ce Mustaine a suferit o leziune severă a nervilor de la mâna stângă. Totuşi, după ce s-a recuperat fizic, acesta s-a reunit cu foştii colegi, în 2004, lansând albumul "The System Has Failed", urmat de "United Abominations" (2007). Megadeth a vândut peste 20 de milioane de albume în toată lumea, trupa având şi 7 nominalizări consecutive la Grammy Awards, pentru Best Metal Performance.

Megadeth a mai cântat în România, în iunie 2010, în show-ul "The Big Four" din cadrul Sonisphere Festival, alături de alţi "grei" din muzica heavy metal, Metallica, Slayer şi Anthrax.

Formaţia americană a revenit în ţara noastră în iunie 2012, la OST Fest, unde a cântat alături de alte două trupe rock celebre - W.A.S.P. şi Motorhead.

Concertul de miercuri al formaţiei Megadeth a fost organizat de Project Events.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici