Mel Gibson ar putea să regizeze cel de-al patrulea film din franciza "Iron Man"

Actorul şi regizorul australian Mel Gibson a declarat că îşi doreşte să regizeze cel de-al patrulea film din franciza "Iron Man", informează dailymail.co.uk.

215 afișări
Imaginea articolului Mel Gibson ar putea să regizeze cel de-al patrulea film din franciza "Iron Man"

Mel Gibson ar putea să regizeze cel de-al patrulea film din franciza "Iron Man" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Robert Downey Jr., starul primelor trei filme din franciza "Iron Man", declarase anterior că va accepta să joace din nou acest rol în al patrulea lungmetraj din serie, dacă acea peliculă va fi regizată de bunul său prieten Mel Gibson. Starul australian, în vârstă de 58 de ani, a declarat într-un interviu recent că a analizat serios acea ofertă şi ar putea să o accepte.

"Sunt destul de bun când vine vorba de regia de film. Cred că am câteva statuete care dovedesc asta. Cred că pot să o fac", a spus Mel Gibson, referindu-se la cele cinci premii Oscar pe care le-a câştigat cu filmul său "Inimă neînfricată/ Braveheart" în 1996, inclusiv la categoria "cel mai bun film" şi "cel mai bun regizor".

Într-un interviu acordat weekendul trecut pentru emisiunea "Extra" prezentată de Mario Lopez, Mel Gibson a vorbit despre cariera sa de regizor, pe care o consideră în acest moment mai importantă decât aceea de actor.

"Cred că sunt mai bun ca regizor decât ca actor", a spus starul australian, vorbind despre şansele sale de a se implica în realizarea celui de-al patrulea film din seria "Iron Man".

Cariera de actor a lui Mel Gibson a intrat într-un con de umbră începând din 2006, odată cu mediatizarea intensă a problemelor sale cu alcoolul şi a scandalurilor din viaţa lui privată. Din acest motiv, el intenţionează să se "repoziţioneze" în industria de la Hollywood şi să se concentreze aproape exclusiv asupra carierei de regizor.

Cel mai recent rol principal major al său a fost acela din pelicula "Get the Gringo" din 2012, însă acel lungmetraj nu a avut parte de o distribuţie la nivel naţional în Statele Unite, fiind lansat doar pe DVD şi pe platformele V0D (Video on Demand). "The Beaver", filmul său din 2011, a reprezentat la rândul său o mare dezamăgire prin prisma încasărilor.

Încercând să contribuie la reabilitarea imaginii lui Mel Gibson, căzut în dizgraţie la Hollywood, actorul Robert Downey Jr. a lansat un apel către marile studiouri şi producătorii de film din Statele Unite, în 2011, la cea de-a 25-a ediţie a galei American Cinematheque Awards, unde starul australian a primit un trofeu pentru întreaga carieră.

Robert Downey Jr., a cărui luptă cu dependenţa de droguri a fost la rândul ei puternic mediatizată, a declarat la acel eveniment: "Vă cer cu umilinţă să fiţi alături de mine, cu excepţia cazului în care sunteţi complet lipsiţi de păcate, dar în acest caz cred că v-aţi ales greşit industria în care lucraţi, şi să îl iertaţi pe bunul meu prieten (Mel Gibson, n.r.) pentru erorile sale şi să îi oferiţi şi lui o a doua şansă, aşa cum aţi procedat şi în cazul meu, pentru a-i permite să continue să contribuie la această artă comună a noastră, fără să fie făcut de ruşine".

Actorul american s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de droguri şi alcool şi era văzut de producătorii de la Hollywood drept o vedetă care va îndepărta publicul de sălile de cinema. În ultimii ani, însă, a fost cel mai bine plătit actor la nivel mondial, potrivit listei întocmite anual de revista Forbes, cu câştiguri estimate la 75 de milioane de dolari anual. Succesul financiar vine din proiectele "Iron Man" şi "The Avengers", care au avut încasări totale de 3,9 miliarde de dolari, la nivel mondial.

"Iron Man 3" este în prezent situat pe locul al şaselea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, iar "The Avengers" ocupă poziţia a treia în acelaşi clasament.

În anii 1990, Mel Gibson a fost unul dintre cei mai populari şi mai bine plătiţi actori din lume. El a câştigat două premii Oscar, la categoriile "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun film", în 1995, cu pelicula "Inimă neînfricată/ Braveheart". Celebrul regizor al filmelor "Patimile lui Hristos" şi "Apocalypto" a revenit în ianuarie 2011 pe marile ecrane, după o pauză de opt ani, cu rolul din thrillerul "Scăpat de sub control/ Edge of Darkness". Cel mai recent film al său în calitate de actor este "Eroi de sacrificiu 3".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici