Meryl Streep va juca rolul "doamnei de fier". Margaret Thatcher nu a vrut să o întâlnească pe actriţă

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a refuzat să o întâlnească pe actriţa Meryl Streep, care urmează să joace rolul "doamnei de fier" într-un film biografic, de teamă că această peliculă va distorsiona acţiunile sale din cei 11 ani de mandat, informează dailymail.co.uk.

65 afișări
Imaginea articolului Meryl Streep va juca rolul "doamnei de fier". Margaret Thatcher nu a vrut să o întâlnească pe actriţă

Meryl Streep va juca rolul "doamnei de fier". Margaret Thatcher nu a vrut să o întâlnească pe actriţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Realizatorii filmului "The Iron Lady" au dorit ca Streep să discute despre noul proiect cinematografic cu Thatcher, pentru ca actriţa să îi copieze accentul şi gesturile şi, de asemenea, pentru a o cunoaşte mai bine. Totuşi, iniţiativa nu a avut succes, astfel încât actriţa va trebui să discute despre Thatcher cu apropiaţii acesteia şi nu direct cu ea.

Margaret Thatcher, în vârstă de 85 de ani, nu mai are îndatoriri publice din luna octombrie 2010, când s-a îmbolnăvit

Apropiaţii baronesei sunt îngrijoraţi în legătură cu posibilitatea ca Streep să o interpreteze pe Thatcher ca o octogenară confuză, care priveşte în trecut, la deciziile pe care le-a luat, cu tristeţe, însoţită de fantoma răposatului ei soţ, Sir Denis Thatcher.

Neliniştile apropiaţilor lui Thatcher au fost înteţite şi de faptul că Film Council a refuzat să facă publice detaliile privind subvenţia în valoare de un milion de lire sterline (1,18 milioane de euro) provenită din bani publici, pentru a ajuta la finanţarea filmului hollywoodian.

Actriţa americană Meryl Streep, în vârstă de 61 de ani, a vizitat Parlamentul britanic, recent, pentru a asista la discuţiile dintre politicieni, cu scopul de a se documenta pentru următorul ei rol - Margaret Thatcher -, singura femeie devenită premier al Marii Britanii.

Acţiunea filmului, regizat de Phyllida Lloyd, se desfăşoară în anul 1982 şi descrie eforturile făcute de Margaret Thatcher de a-şi salva cariera, în cele 17 zile care au precedat războiul din Insulele Falkland. Acest război, care a durat două săptămâni şi jumătate, a reprezentat un punct de cotitură pentru fostul premier britanic, care, după acea victorie, şi-a văzut cota de popularitate dublându-se în doar câteva zile şi a câştigat apoi, în 1983, cel de-al doilea mandat în fruntea guvernului britanic.

Margaret Thatcher va reprezenta cea mai de seamă personalitate jucată vreodată de Meryl Streep, care a fost deja nominalizată la premiul Oscar pentru interpretarea unor personaje din viaţa reală, precum activista Karen Silkwood ("Silkwood", 1983), jurnalista Susan Orlean ("Hoţul de orhidee", 2002) şi experta în gastronomie Julia Child ("Julie şi Julia", 2009).

Meryl Streep deţine un record de 16 nominalizări la premiile decernate de Academia de film americană. Actriţa a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile din "Kramer contra Kramer" (1979) şi "Alegerea Sophiei" (1982). Streep mai deţine şi recordul pentru cele mai multe premii Globul de Aur câştigate de o actriţă - şase.

Printre proiectele cinematografice cele mai recente ale actriţei se numără "Mamma Mia!", în care a jucat alături de Pierce Brosnan, "Julie şi Julia" şi "E tare complicat!".

Margaret Thatcher este prima femeie din istorie care a fost desemnată premier al Marii Britanii, fiind, totodată, lider al Partidului Conservator. Margaret Thatcher a demisionat din ambele funcţii în 1990, după ce a condus destinele Marii Britanii timp de 11 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici