Mesajele pentru Zidul Plângerii pot fi depuse în format electronic. Formularul este disponibil aici

Ministerul Turismului din Israel pune la dispoziţia românilor un formular electronic pentru a lăsa mesaje la Zidul Plângerii, acestea fiind printate de puse în zid de echipa instituţiei, anunţă un comunicat.

1299 afișări
Imaginea articolului Mesajele pentru Zidul Plângerii pot fi depuse în format electronic. Formularul este disponibil aici

Mesajele pentru Zidul Plângerii pot fi depuse în format electronic. Formularul este disponibil aici

Formularul este disponibil aici: https://forms.gle/Sp3XoPGi3Dz4h2sq8 Mesajele vor fi puse în Zidul Plângerii până la finalul anului şi întregul proces va fi filmat.

Evenimentul face parte dintr-o campanie organizată de Ministerul Turismului din Israel care îşi propune să aducă speranţă în inimile românilor pe timpul acestei pandemii globale, care a impiedicat inclusiv pelerinii creştini să viziteze Ţara Sfântă.

Un simbol al celor 3 religii ce îşi au locuri de rugăciune şi pelerinaj în Ierusalim, Zidul Plângerii este un segment relativ mic al unui zid de susţinere mult mai lung, cunoscut ca „Zidul de Vest”. Zidul a fost iniţial ridicat ca parte a extinderii celui de-al doilea templu evreiesc început de Irod cel Mare, într-o zonă cunoscută de evrei şi creştini ca Muntele Templului.

Zidul are o importanţă religioasă pentru musulmani, evrei si creştini deopotrivă. Pentru musulmani deoarece constituie graniţa de est a Sanctuarului Nobil al Moscheii Al-Aqsa. Pentru evrei importanţa este dată de apropierea de Muntele Templului şi de faptul că Piatra de Temelie, cel mai sacru loc din credinţa evreiască, se află în spatele ei. Pentru creştini importanţa Zidului este dată de apropierea de locurile sfinte pentru creştinătate şi de Biserica Sfântului Mormânt.

Israelul continua să aibă graniţele închise, dar semnale pozitive vin din partea autorităţilor o data cu începerea campaniei naţionale de vaccinare. La Zidul Plângerii vizitele se fac cu respectarea distanţării sociale, purtarea maştilor de protecţie şi cu limitarea numărului de credincioşi care au acces la zid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici