Metodă medievală de tortură în secolul XXI: Scene greu de suportat la interogatoriu. Poliţiştii au prezentat scuze după ce imaginile au devenit publice | VIDEO

Reprezentantul unui departament de poliţie din Indonezia şi-a cerut iertare după ce un videoclip a apărut în mediul online, în care se vede cum poliţiştii folosesc un şarpe viu pentru a interoga un suspect, relatează BuzzFeed News.

6297 afișări
Imaginea articolului Metodă medievală de tortură în secolul XXI: Scene greu de suportat la interogatoriu. Poliţiştii au prezentat scuze după ce imaginile au devenit publice | VIDEO

Metodă medievală de tortură în secolul XXI: Scene greu de suportat la interogatoriu. Poliţiştii au prezentat scuze după ce imaginile au devenit publice | VIDEO

S-ar părea că filmarea revoltătoare a fost făcută recent, într-un oraş din regiunea Papua. Filmarea a fost publicată online de un avocat pentru drepturile omului, Veronica Koman. În video se vede cum suspectul neindentificat, ai cărui mâini sunt legate la spate, ţipă în timp ce poliţiştii râd şi îl tachinează, cerându-i să mărturisească furtul unor telefoane mobile.

Koman spune pentru BuzzFeed News că filmarea i-a fost trimisă de o persoană anonimă şi reprezintă o modalitate de tortură. Bărbatul din videoclip nu este clientul său. 

Koman afirmă că nu este prima dată când se întâmplă aşa ceva, dar este prima dată când această metodă de interogare este filmată. „Am auzit de mai multe ori de această metodă”, spune aceasta, chiar şi despre un client de-al său, un activist pro-independenţă care a fost încarcerat într-o celulă cu un şarpe înainte să fie bătut de poliţişti.

Un purtător de cuvânt pentru departamentul de poliţie a prezentat scuze pentru incidentul produs, relatează siteul indonezian kompas.com.

Tonny Ananda Swadaya, şeful poliţiei locale din Wamena, locul unde se presupune că s-a întâmplat incidentul, a spus pentru ziarul Jakarta Post că „au fost luate măsuri împotriva poliţiştilor, aceştia urmând să fie mutaţi”. 

Cu toate acestea, avocatul Veronica Koman a numit discursul purtătorul de cuvânt „patetic” şi a declarat că departamentul şi-a cerut iertare doar pentru că au fost prinşi în fapt şi filmarea a devenit virală. „Există o cultură a impunităţii”, spune Koman. „Poliţiştii nu simt remuşcare, simt doar atenţia care li se dă”, continuă Koman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici