Michael Jackson a murit din cauza unei doze letale de anestezic - VIDEO

Michael Jackson a murit din cauza unei doze letale dintr-un anestezic puternic - propofol -, potrivit unui mandat de percheziţie făcut public, luni, în oraşul Houston (Texas), unde sunt mai multe birouri ale medicului personal al starului, Conrad Murray, suspectat de omucidere.

244 afișări
Imaginea articolului Michael Jackson a murit din cauza unei doze letale de anestezic - VIDEO

Michael Jackson a murit din cauza unei doze letale de anestezic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Jackson a făcut stop cardiac şi a murit pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani. De atunci, ancheta efectuată de poliţie şi de agenţii federali s-a concentrat asupra rolului avut de Conrad Murray, medicul personal al lui Jackson, care se afla lângă star în ultimele momente ale vieţii acestuia.

Medicul Conrad Murray

"Şeful Institutului de medicină legală din Los Angeles, doctorul Lakshmanan Sathyavagiswaran, a spus că a analizat rezultatele testelor toxicologice preliminare şi a stabilit că Jackson a decedat din cauza unei doze letale de propofol (diprivan)", potrivit unui mandat de percheziţie a birourilor lui Murray emis de autorităţi.

Documentul a fost emis de Harris County District Clerk din Houston, unde Murray are un birou, care a fost percheziţionat pe 22 iulie.

Într-un document prin care se cerea emiterea mandatului de percheziţie, se indică faptul că agenţii de poliţie caută probe care să arate că Murray se face vinovat de omucidere.

Cabinetul medical al lui Conrad Murray a fost percheziţionat de poliţie

Avocatul lui Murray, Ed Chernoff, nu a făcut comentarii în legătură cu aceste informaţii.

Murray, care se afla în dormitorul lui Jackson pe 25 iunie, pentru a-i administra acestuia calmante care să-l ajute să doarmă, i-a dat cântăreţului mai multe medicamente înainte ca acesta să moară, inclusiv o doză de 25 de miligrame de propofol, administrat intravenos, la ora locală 10.40, potrivit mandatului de percheziţie.

Jackson era "foarte familiar" cu propofolul şi se referea la acest medicament ca la porţia lui de "lapte", din cauza aspectului lui lăptos, indică acelaşi document.

La primele ore ale zilei de 25 iunie, Murray i-a mai dat lui Jackson doze de Valium, Ativan şi Versed, indică documentul.

Jackson a adormit după ce Murray i-a administrat propofol, iar medicul a stat lângă el aproximativ 10 minute, după care a părăsit camera pentru două minute. Când s-a întors, Jackson nu mai respira, se arată în acelaşi document.

Video Stirileprotv.ro

Rezultatele autopsiei lui Michael Jackson nu au fost făcute publice, dar surse din poliţie spun că medicul legist a stabilit că fost vorba de omucidere, informează BBC. Deşi Murray a fost anchetat de poliţie, el nu a fost numit în mod oficial suspect. Medicul neagă orice implicare în decesul lui Michael Jakson.

Surse din presa americană au declarat că procurorii doresc să formuleze împotriva lui Conrad Murray o acuzaţie mult mai gravă decât cea de omor prin imprudenţă, dar, în lipsa elementului motivaţional, acuzaţia de crimă nu va putea fi dovedită în tribunal.

Murray a fost angajat de reprezentanţii companiei AEG Live pentru a lucra pentru Michael Jackson în timpul seriei de concerte "This Is It Tour", care urma să aibă loc la Londra, din 13 iulie, după ce cântăreţul american în vârstă de 50 de ani i-a cerut medicului să îl însoţească permanent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici